Έντονες διεργασίες για το Κυπριακό με κάθοδο ξένων αξιωματούχων

Έντονες είναι οι διεργασίες με φόντο την Πενταμερή, καθώς σήμερα φτάνει στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο το συντονισμό και ανταλλαγή απόψεων ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό που αναμένεται να συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όπως όλα δείχνουν αρχές Μαρτίου.

Σημαντική ήταν κι η κάθοδος του Βρετανού Υπουργού

Εξωτερικών Ντόμινικγ Ράαμπ, στις 4 Φεβρουαρίου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Ράαμπ συναντήθηκε και με τον Ερσίν Τατάρ, με τον κατοχικό ηγέτη να επαναλαμβάνει τα περί λύσης δύο κρατών. Ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι εργάζεται σε αρμονία με την Τουρκία, μετά την εκλογή του στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας για να προβάλει την θέση για δύο κράτη στην βάση της κυριαρχικής ισότητας και τόνισε στον κ. Ράαμπ ότι είναι υπέρ των διαπραγματεύσεων, που θα μπορέσουν να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα.

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας  Άντζε Λόγκαρ, ο οποίος συναντήθηκε με τους Χριστοδουλίδη και Αναστασιάδη. Ο κ. Λόγκαρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει πλήρης συνεργασία μεταξύ της  χώρας του και της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Σλοβενίας στην ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη: 

Στη Λευκωσία την Δευτέρα ο Μητσοτάκης για συντονισμό ενόψει πενταμερούς

ΥΠΕΞ της Σλοβενίας: Πλήρης θα είναι η συνεργασία με την Κύπρο

Για λύση δύο κρατών μίλησε στο Βρετανό ΥΠΕΞ, ο Τατάρ

Ερσίν Τατάρ: «Εξετάζουμε και τη συνομοσπονδία»

Keywords
Τυχαία Θέματα