Εντοπίστηκε σπιζαετός με πρόβλημα στα φτερά-Άμεση περίθαλψη από Υπ.Θήρας (VID)

Η Υπηρεσία Θήρας δημοσίευσε βίντεο στο Facebook με την παραλαβή και περίθαλψη ενός τραυματισμένου σπιζαετού από την περιοχή της Πάχνας. Ο σπιζαετός αντιμετώπιζε πρόβλημα στη δεξιά φτερούγα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πετάξει.


Η δημοσίευση της Υπηρεσίας Θήρας

Στις 30/9/2021 ένα νεαρός σπιζαετός εντοπίστηκε τραυματισμένος σε περιοχή της κοινότητας Πάχνας της Επαρχίας Λεμεσού ο οποίος ήταν ανίκανος να πετάξει. Άμεσα έγινε παραλαβή του από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική

κλινική, συνεργάτη της Υπηρεσίας MVDr Κωνσταντίνου Αντωνίου.

Μετά από ακτινολογική εξέταση εντοπίστηκε κάταγμα σε καίριο οστό της δεξιάς φτερούγας, πιθανόν από πρόσκρουση σε καλώδιο. Το κάταγμα αξιολογήθηκε και ακολούθως περιθάλφθηκε.

Διαβάστε ακόμη: Στη μαύρη αγορά το κρέας του αγρινού-Πωλείται σε ψηλές τιμές για κλειστά πάρτι

Παράλληλα ο σπιζαετός υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων ρουτίνας (αιματολογική αξιολόγηση και κυτταρολογία, κοπρολογική εξέταση, ενδοσκοπική αξιολόγηση των αερόσακων και των οργάνων του αετού καθώς και ενδοσκοπική περισκόπηση της τραχείας). Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο νεαρός σπιζαετός, πέραν του κατάγματος, είναι υγιέστατος. Τα ακριβή αίτια του τραυματισμού του παραμένουν άγνωστα.

Σήμερα ο σπιζαετός φιλοξενείται στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας μας, με σκοπό την πλήρη ανάρρωση του από το τραύμα και την απελευθέρωση του στο φυσικό περιβάλλον.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Κοινότητας Πάχνας, για την αμεσότητα των ενεργειών του, με σκοπό την γρήγορη παραλαβή του τραυματισμένου σπιζαετού από την Υπηρεσία μας.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Αφυπηρετεί ο ναυαγοσώστης του Δήμου Αγ. Νάπας, Χριστάκης Σπύρου

Keywords
Τυχαία Θέματα