Εντός προσεχών ημερών η νέα ημερομηνία της τριμερούς

Εντός των προσεχών ημερών θα επανακαθοριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή της τριμερούς συνάντησης κορυφής ΚύπρουΕλλάδας – Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τους λόγους αναβολής της τριμερούς συνάντησης, είπε ότι ο λόγος αναβολής αφορά μια σημαντική ψηφοφορία

στην Κνεσέτ (ισραηλινό Κοινοβούλιο) και αφορά εσωτερικά ζητήματα του Ισραήλ και στην οποία επιβάλλεται η παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ πρότεινε, επειδή δεν μπορούσε να απουσιάζει ο Πρωθυπουργός από τη χώρα στις 8 Ιανουαρίου, όπως η τριμερής συνάντηση κορυφής πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο Ισραήλ.

Ωστόσο, είπε ο Εκπρόσωπος, αυτό δεν μπορούσε να καταστεί εφικτό τόσο από κυπριακής όσο και από ελλαδικής πλευράς.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε επαφή μέσω της διπλωματικής oδού για καθορισμό νέας ημερομηνίας διεξαγωγής της τριμερούς συνάντησης κορυφής».

Σύμφωνα, μάλιστα, με κυβερνητικές πληροφορίες, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα ενόχλησης του Τελ Αβίβ με τη Λευκωσία για το θέμα της Ιερουσαλήμ, όπως ισχυρίζονται διάφορα δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα