Επ. Εσωτερικών: Aνησυχία για υποχώρηση εδάφους στο Πισσούρι

Το πρόβλημα της υποχώρησης του εδάφους στην περιοχή Λίμνες στο χωριό Πισσούρι, περιοχή στην οποία έχουν χτιστεί γύρω στις 60 κατοικίες, εκ των οποίων 15 φαίνεται να επηρεάζονται πάρα πολύ σοβαρά, συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Το θέμα ενέγραψαν στην Επιτροπή οι Βουλευτές Λεμεσού του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννος Λαμάρης είπε ότι σε κάποιες από τις κατοικίες οι ζημιές είναι τόσο σοβαρές που οι ιδιοκτήτες τους αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν.

Όπως εξήγησε, η πλειονότητα των ιδιοκτητών είναι Βρετανοί συνταξιούχοι, οι οποίοι αγόρασαν κατοικία στην Κύπρο.

Ο κ. Λαμάρης ανέφερε πως απ` ό,τι φαίνεται υπάρχει ένα πρόβλημα με το έδαφος στην συγκεκριμένη περιοχή, «κάποια μπαζώματα στο παρελθόν, κάποιες υποχωρήσεις του εδάφους, έχουν δημιουργήσει ρήγματα που η βροχή επιδεινώνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η υποχώρηση του εδάφους και ρωγμές στα σπίτια», αλλά και ότι «κάποια μάλιστα από τα σπίτια μετακινούνται 1,5 εκατοστόμετρα το χρόνο».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει κάποια έργα από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, ωστόσο, όπως είπε, η οριστική μελέτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016.

«Αυτό μας ανησυχεί γιατί μέχρι το Μάρτιο θα περάσει η φούρια του χειμώνα και κανένας δεν ξέρει τι τραγικό αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει», σημείωσε.

Ο κ. Λαμάρης απηύθυνε εκ μέρους της Επιτροπής έκκληση προς την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού να έρθει σε επαφή με τον Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών και να εξετάσει ποια άμεσα μέτρα μπορούν να ληφθούν για να μην θρηνήσουμε, όπως είπε, θύματα.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού δήλωσε ότι η Επιτροπή ζήτησε από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού όπως επισκεφτεί άμεσα όλες τις κατοικίες που επηρεάζονται από την καθίζηση του εδάφους με στόχο να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα στις κατοικίες και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης οικοδομής ακόμα και απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Ανέφερε επίσης πως απ` εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως για παράδειγμα, η ασφάλεια που ενδεχομένως να έχουν αυτές οι κατοικίες σε συνάρτηση με το τι έργα μπορεί να κάνει η Πολιτεία για να σταματήσει το φαινόμενο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα