Επ. Υγείας: Αναβλητικότητα στην λύση προβλημάτων στο ΓΝ Λεμεσού

Παρά την βούληση από Κυβέρνηση και Υπουργείο να δοθούν λύσεις, "υπάρχει μια ανασταλτικότητα και μια αναβλητικότητα" να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Κώστας Κωνσταντίνου.

Ο κ.Κωνσταντίνου, μαζί με άλλα μέλη της Επιτροπής, παρακάθησαν σε σύσκεψη με την διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου Λεμεσού, εν μέσω της απεργίας εργαζομένων,

όπου εξέτασαν σειρά θεμάτων και δρομολόγησαν ενέργειες για επίλυσή τους.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, "διαφαίνεται ξεκάθαρα μέσα από την ενημέρωση την οποίαν είχαμε, ότι υπάρχουν προβλήματα με κτιριακές εγκαταστάσεις και ελλείψεις χώρων".

"Ξεκάθαρα εδώ, παρά την βούληση και θέληση να δοθούν λύσεις από πλευράς της Κυβέρνησης και του  Υπουργείου, υπάρχει μια ανασταλτικότητα και αναβλητικότητα, γιατί δεν έχουν παρθεί από αρμοδίους οι αποφάσεις εκείνες οι οποίες, κατά προτεραιότητα, θα δώσουν λύσεις", συμπλήρωσε.

Υπάρχει, συνέχισε, μια "απαράδεκτη γραφειοκρατία, υπάρχει μια διαδικασία η οποία δυστυχώς δεν προωθεί τις όποιες αποφάσεις για να υλοποιηθούν σε πράξη και θέσαμε προ των ευθυνών εκείνους οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν να ξεκαθαρίσουν ποιες είναι οι προτεραιότητες οι οποίες θα πρέπει να προωθηθούν κατά φάσεις".

Αναφέρθηκε, επίσης, σε "πρόβλημα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων" και σημείωσε ότι η Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλία να έχει συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, "ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το στάτους το οποίο ακολουθείται και το οποίο, δυστυχώς, είναι ανασταλτικός παράγοντας".

"Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε από τις διευθύνσεις του ΟΚΥΠΥ και του Υπουργείου, να πάρουν κάποιες αποφάσεις οι οποίες να τεθούν ενώπιόν μας για να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια", ανέφερε ο κ.Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι "θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο, ούτως ώστε, αφού ξεκαθαρίσουν κάποια ζητήματα να δούμε πώς και με ποιούς τρόπους εμείς, σαν Επιτροπή, στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, γιατί κατ' επέκταση αυτό που έχει σημασία είναι πώς και με ποιούς τρόπους στηρίζονται οι ασθενείς και επιλύονται προβλήματα".

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Λεμεσού - Πάφου Χρίστος Νικολάου, δήλωσε πως έχουν τεθεί στην σύσκεψη θέματα υποδομών και στελέχωσης αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ανάγκη για τεχνολογική αναβάθμιση.

"Αντιλαμβάνεστε ότι ένα Νοσοκομείο των 1350 ατόμων προσωπικού όπως της Λεμεσού, ή των 2100 και πλέον ατόμων που είναι τα τέσσερα νοσοκομεία που έχει η περιφέρεια μας, χρειάζεται κάποιου είδους τεχνολογία και να μπορείς να την χειριστείς", είπε.

Είναι, κατέληξε, εξαιρετικά δύσκολο να διοικήσεις χωρίς να υπάρχουν τα κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα