Επανέρχεται το αίτημα για οδόφραγμα στην Πύλη Αμμοχώστου

Συναίνεση και συναντίληψη για το άνοιγμα οδοφράγματος στην Πύλη Αμμοχώστου που ήταν η κύρια πύλη εισόδου στη Λευκωσία, διαπιστώνει η Χαβαντίς που φιλοξενεί δηλώσεις για το θέμα αυτό του «δημάρχου», Μεχμέτ Χαρμαντζί, του Οκάν Νταγλί από την τ/κ πρωτοβουλία Αμμόχωστος και του Μουράτ Κανατλί, ΓΓ του κόμματος Νέα Κύπρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ

της εφημερίδας, με αφορμή την αυξημένη διέλευση Ε/κ προς τα κατεχόμενα λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας, είτε για καύσιμα είτε για φάρμακα, και λόγω του ότι η διέλευση με αυτοκίνητα στη Λευκωσία διεξάγεται μόνο από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, έχουν και πάλι αυξηθεί οι φωνές στα κατεχόμενα για άνοιγμα και δεύτερου οδοφράγματος.

Αυτοί που υποστηρίζουν το άνοιγμα του συγκεκριμένου σημείου, αναφέρει η Χαβαντίς, είναι ότι θα διευκολυνθεί και η κίνηση από την μια άκρη της Λευκωσίας προς την άλλη. Νταγλί και Κανατλί δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η συγκεκριμένη Πύλη έχει και μια άλλη σημασία, καθώς πριν το 1974 ήταν μια από τις κύριες εισόδους στην Λευκωσία από τις περιοχές της Μεσαορίας και της Αμμοχώστου. Θα διευκολυνθεί και πάλι η κίνηση από και προς αυτές τις περιοχές, σημείωσαν.

Ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί ανέφερε επίσης στη Χαβαντίς ότι με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη είχαν από κοινού καταλήξει σε επιστολή προς τους δύο ηγέτες με αίτημα να ανοίξει οδόφραγμα για την τροχαία κίνηση και στην Πύλη Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα