Επανέρχεται το θέμα των ενοικίων που καταβάλλει το κράτος

Σε πρώτο πλάνο επανέρχεται το ζήτημα των ενοικίων που καταβάλλει το κράτος. Αφορμή ο υπερδιπλασιασμός του ετήσιου ενοικίου που θα καταβάλλει το Τμήμα Αλιείας, θέμα που αποκάλυψε ο «Φ».

Σε τροχιά αλλαγής, λόγω των αντιδράσεων του Τμήματος Αλιείας εισέρχεται η απόφαση της Επιτροπής Ενοικίων να εγκρίνει την αύξηση του ετήσιου ενοικίου από €80 χιλ. σε €200 χιλ.

Το συμβόλαιο δεν έχει ακόμη υπογραφεί και ο Πρόεδρο της Επιτροπής Αλέκος Μιχαηλίδης είπε πως είναι έτοιμος να ακούσει τις σκέψεις του Τμήματος για το τι δέον γενέσθαι.

Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος Υπουργός

Γεωργίας είχε κρίνει ότι το συμβόλαιο δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να υπερβαίνει τις €120 χιλ. ετησίως.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενοικίων, ΓΔ του Υπ. Συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης, η έγκριση της ανανέωσης του συμβολαίου με υπερδιπλάσιο ενοίκιο κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή το τμήμα δεν μπορούσε να μεταστεγαστεί και επειδή ο ιδιοκτήτης του ζητούσε άμεσα αύξηση ή αποχώρηση των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν ξοδευτεί για ενοίκια €114 εκ. με τη μείωση ετησίως να κυμαίνεται στα €2 εκ.

Και αυτά τα λεφτά αφορούν σε 444 κτίρια που αποτελούν το 36% των κτιρίων που στεγάζουν κρατικές υπηρεσίες.

Τα υπόλοιπα είναι ιδιόκτητα.

Υπάρχει χαραγμένη, εδώ και δύο χρόνια, πολιτική για απόκτηση ιδιόκτητων κτιρίων, είτε με την ανέγερση νέων σε κρατική γη, είτε με αγορά ή ενοικιαγορά κτηρίων, πολιτική που μελλοντικά θα μειώσει τα έξοδα ενοικίων και τα έξοδα στέγασης υπηρεσιών.

Μέχρι τώρα ωστόσο δεν έγινε κάποιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα