Επ.Διευθύντρια:Καθησυχάζει για μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό στο ΓΝ Αμμοχώστου

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου από τη μεταφορά και νοσηλεία τριών  επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ανέφερε η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια του  Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις της η κα. Χατζηγιάννη είπε ότι αρχικά θα μεταφέρονταν στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα, ωστόσο «το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού παρέμεινε

σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από τη στιγμή που η ασθενής παρέμεινε στο σπίτι της δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «υπάρχουν στη διάθεση των γιατρών κλίνες για να φιλοξενήσουν και άλλα κρούσματα, σε περίπτωση που αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών. Υπάρχει επίσης σχέδιο για εκκένωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αν υπάρχει σοβαρό κρούσμα με κορωνοϊό και ενδεχομένως χρειαστεί να διασωληνωθεί, ενώ οι υπόλοιπες κλινικές λειτουργούν κανονικά».

Είπε ακόμα ότι «οι ασθενείς με κορωνοϊό παρακολουθούνται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, υπάρχει ειδικός παθολόγος που ασχολείται με τα συγκεκριμένα περιστατικά, λοιμοξιολόγος έφτασε από άλλη πόλη επισκέπτεται τα τρία άτομα δύο φορές την ημέρα. Επίσης αναμένεται να φτάσουν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου σε περίπτωση που χρειαστεί και εντατικολόγοι».

Σε ερώτηση κατά πόσον η μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό επηρεάζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, η Αμαλία Χατζηγιάννη είπε πως «όπως και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία πρέπει να περιορίσουμε τις επιπρόσθετες υπηρεσίες και να εστιάσουμε στο μείζον θέμα του κορωνοϊού. Τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν κανονικά, θα μειωθούν οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις ούτως ώστε να υπάρχουν στη διάθεση των γιατρών περισσότερες κλίνες για να φιλοξενήσουν άτομα με κορωνοϊό».

Κληθείσα να σχολιάσει τις ανησυχίες του κόσμου της περιοχής για την επιλογή του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείου Αναφοράς, ανέφερε πως «δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίες από το κοινό» και πρόσθεσε ότι «είτε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου είτε κάποιο άλλο νοσηλευτήριο πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Αυτό είναι ένα θέμα δημόσιας υγείας και όλοι οι επαγγελματίες υγείας οφείλουμε να συνεισφέρουμε για να φέρουμε εις πέρας αυτό το καθήκον που έχουμε».

Αναφορικά με τους γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου που ασχολούνται με τους συγκεκριμένους ασθενείς είπε ότι «όλοι ακολουθούν τα κατάλληλα πρωτόκολλα με βάση τις παγκόσμιες κατευθυντήριες οδηγίες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα