Επιχείρηση σκούπα Europol - "Σήκωσαν" και κυπριακά σπίτια (ΦΩΤΟΣ)

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση σκούπα πραγματοποίησε η Europol την περασμένη βδομάδα.

Στο στόχαστρο, οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών, όπλων, αλλά και πλαστών χρημάτων μέσω του Darknet. Η Europol πραγματοποίησε πάνω από 300 έρευνες σε σπίτια και έκανε 235 συλλήψεις σε 13 διαφορετικές χώρες. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου και στόχευε μια οργάνωση που αγόραζε και πωλούσε πλαστά ευρώ σε διάφορες ηλεκτρονικές αγορές στο Darknet.

Οι Αρχές κατάσχεσαν 1.500 πλαστά χαρτονομίσματα,

όπλα, ναρκωτικά, καθώς και διάφορα μαχαίρια και λεπίδες. Επίσης, εντοπίστηκε ο χώρος όπου εκτυπώνονταν τα πλαστά χαρτονομίσματα. Στον ίδιο χώρο, μάλιστα, εντοπίστηκαν και φυτείες κάνναβης. Οι παράνομες δραστηριότητες πραγματοποιούνταν παράλληλα σε Γαλλία και Γερμανία.

Όπως αναφέρει η Europol, η Γερμανία έκανε έρευνες σε 180 σπίτια. Στη Γαλλία έγιναν 28 έρευνες, στην Ιταλία 20, όπως και στην Αυστρία. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και σε σπίτια στην Κύπρο, την Κροατία, στη Φινλανδία, στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελβετία αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετική ενημέρωση της Europol αναφέρει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ επισημαίνεται πως η κοινή δράση κατά της παρανομίας εντοπίζει την ανωνυμία του Darknet.

Οι έρευνες άρχισαν μετά από την επιτυχή εξάρθρωση ενός κυκλώματος από τις Αρχές της Αυστρίας τον περασμένο Ιούνιο. Εκεί εντοπίστηκε ένα εργαστήρι όπου έφτιαχνε πλαστά χαρτονομίσματα των 10, των 20 και των 50 ευρώ.

Ακολούθως αυτά πωλούνταν στο Darknet. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν πάνω από 10 χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα τα οποία είχαν αποσταλεί σε αγοραστές απ’ όλη την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα