Επική ανατροπή και πρώτο major για Τιμ! (vids)

Ο απίστευτος Ντόμινικ Τιμ λύγισε τον Σάσα Ζβέρεφ μετά από ένα δραματικό ματς που κρίθηκε στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ και κατέκτησε στη Νέα Υόρκη τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του!

Ο 27χρονος τενίστας, Νο.3 στον κόσμο, πήρε τη νίκη με 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6) σε 4 ώρες και μετά από τρεις χαμένους τελικούς Grand Slam,

φτάνει στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του! Είναι, μάλιστα, μόλις ο δεύτερος Αυστριακός στην ιστορία, μετά τον Τόμας Μούστερ το 1995 στο Παρίσι, που σηκώνει major τρόπαιο.

Εκτός όλων των άλλων, είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανατροπή από 0-2 στο US Open και ο πρώτος τελικός που κρίνεται στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ!

Ο Ντόμι όχι μόνο βρέθηκε να χάνει με 0-2, αλλά έμεινε πίσω με μπρέικ και στο τρίτο σετ. Βρήκε, όμως, τον τρόπο να μείνει όρθιος, να φέρει το ματς στα ίσα και να φτάσει στην κατάκτηση του τρόπαιο παρότι στο τάι μπρέικ... περπατούσε με το ζόρι!

Αρχικά ο Ζβέρεφ ήταν καταπληκτικός και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε με επιβλητικό τρόπο στη νίκη. Όταν, ωστόσο, έχασε το προβάδισμα στο τρίτο σετ, «έσφιξε» και άρχισε να δίνει δικαιώματα στον αντίπαλό του, που με δύο μπρέικ σε καθοριστικά σημεία του τρίτου και του τέταρτου σετ (5-4, 5-3 αντίστοιχα) έφτασε στην ισοφάριση.

Ακολούθησε ένα πέμπτο σετ-θρίλερ! Μετά την αρχικά ανταλλαγή μπρέικ, ο Ζβέρεφ φάνηκε να έχει περισσότερη ενέργεια και με το μπρέικ που σημείωσε στο 3-4, βρέθηκε να σερβίρει για την κούπα.

Υπέπεσε, ωστόσο, σε τέσσερα αβίαστα λάθη και έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Τιμ, που με τη σειρά του βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 6-5. Ούτε, όμως, εκείνος μπόρεσε να κλείσει το ματς και έτσι τα πάντα κρίθηκαν στο δραματικό τάι μπρέικ.

Με τον Τιμ να κινείται με το ζόρι, ο 23χρονος Γερμανός πήρε αρχικά το προβάδισμα με 0-2, αλλά με δύο διπλά λάθη η κατάσταση γύρισε. Ο Αυστριακός είχε δύο ματς πόιντ στο 6-4, που «πέταξε» με ισάριθμα λάθη με το forehand, όμως εκμεταλλεύτηκε την τρίτη ευκαιρία του στο 7-6 και έγραψε ιστορία! Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο Ζβέρεφ έπαιξε πολύ συντηρητικά στο τάι μπρέικ...

Τα πρωτόκολλα πήγαν... περίπατο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και οι δύο καλοί φίλοι αγκαλιάστηκαν θερμά...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τιμ είναι ο πρώτος νέος πρωταθλητής μετά το 2014 και τον Μάριν Τσίλιτς, αλλά και ο πρώτος νικητής που έχει γεννηθεί τη δεκαετία του '90!

Βάζει 3 εκατ. δολάρια στην τσέπη, καθώς και 2.000 βαθμούς που τον κάνουν να πλησιάσει τον Ράφα Ναδάλ στο Νο.2 του κόσμου. Ο Σάσα, από την πλευρά του, παίρνει 1.5 εκατ. δολάρια και 1.200 βαθμούς, που δεν του φτάνουν για να εκτοπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά από το Νο.6 και παραμένει στο Νο.7

Ούτε ο Τιμ, ούτε ο Ζβέρεφ θα ταξιδέψουν στη Ρώμη για το Internazionali, όμως αναμένεται να παίξουν στο Αμβούργο ως προετοιμασία για το Roland Garros (27/9).

They still made their usual handshake. pic.twitter.com/5yJ2L3xPsI

— José Morgado (@josemorgado) September 14, 2020

THIEM'S TIME IS NOW

Dominic Thiem is a #USOpen champion. pic.twitter.com/morydl1MSY

US Open Tennis (@usopen) September 14, 2020

A BIONIC FOREHAND ON BREAK POINT@AlexZverev | #USOpen pic.twitter.com/aED2pRg3Fb

US Open Tennis (@usopen) September 14, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα