Επικρίσεις Ευδοκίας Λοΐζου για παραβίαση των δικαιωμάτων της από την ΚΔ

Η δημοσιογράφος Ευδοκία Λοΐζου, επέκρινε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματά της και την αξιοπρέπειά της, σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε την Τρίτη και στην οποία αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία που αφορά το πρόβλημα της υγείας της.

«Η συμπεριφορά της Δημοκρατίας φθάνει στα όρια της εσκεμμένης εξευτελιστικής μεταχείρισης μου , έχει υπερβεί προ πολλού την αρχή της αναλογικότητας και την αρχή της αμεροληψίας, ακολουθεί καταχρηστική πρακτική και παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα μου και ιδιαίτερα την αξιοπρέπεια μου ως άνθρωπος», ανέφερε στη διάσκεψη Τύπου

με τίτλο «εκμετάλλευση της Δεσπόζουσας θέσης από την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των Δικαιωμάτων των πολιτών της, μέσα από την 12ετή μου προσωπική εμπειρία».

Έκανε λόγο για άγνοια και «συνωμοσίες» από δημόσιους λειτουργούς για το πρόβλημά της, επικαλούμενοι «ψυχογενείς παράγοντες μπας και γλυτώσουν να μην εκτεθούν που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

«Μετά που απέτυχαν επινόησαν με ιατροσυμβούλιο με πάσχουσα σύνθεση  να με κρίνουν ικανή για εργασία και να με καλέσουν να αναλάβω τα καθήκοντα μου στο ΡΙΚ παρόλο που ακολουθούσε δευτεροβάθμιο ιατροσυμβούλιο. Προτιμούν να με φιμώσουν ως δημοσιογράφο για να μην αποκαλύψω τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες  καθώς και τα δικαιώματα των πολιτών χωρίς δίκες», ανέφερε.

Ανέφερε επίσης ότι από τη στιγμή αναγνώρισης της ασθένειας της ως επαγγελματικής, υπάρχει μια προσπάθεια   αμαύρωσης της εντιμότητάς της, βιώνει  την εξευτελιστική μεταχείριση  «με αποτέλεσμα την ανοίκεια ταλαιπωρία που οδηγεί στη μη σταθεροποίηση της υγείας μου».
«Mέχρι και ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας  προβαίνει σε ανακοινώσεις για ποσά που κατέβαλε η Δημοκρατία για την περίθαλψη μου ο οποίος προέβη σε ελλιπή έρευνα   και  αποφάσισε ότι δεν πληρούσα τα κριτήρια για αποστολή μου στο Λονδίνο, γιατί η θεραπεία μου παρέχεται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια  βάσει των εθνικών νόμων   αγνοώντας όλες τις ευρωπαϊκές διατάξεις, ευρωπαϊκούς κανονισμούς και νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ …», είπε.

Επίσης, προσθέτει, αγνοεί ότι οι πολίτες μπορούν να μεταβούν   σ΄ άλλο κράτος  μέλος της επιλογής τους για θεραπεία ακόμη και  γι’ αυτές που παρέχονται στην Κύπρο  και να έχουν εκ των υστέρων επιστροφή χρημάτων.

Ανέφερε επίσης ότι ενώ αναγνωρίζεται η επαγγελματική ασθένεια της από το τμήμα επιθεώρησης  εργασίας βάσει ευρωπαϊκών διατάξεων, εντούτοις  επειδή η εν λόγω αναγνωρισμένη επαγγελματική ασθένεια δεν τυγχάνει αναγνώρισης από το τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων, αφού δεν εμπίπτει στον δικό του  ξεχωριστό  κατάλογο, κατά παράδοξο τρόπο κατά παράβαση του Eνωσιακού Δικαίου, δεν της καταβάλλεται οποιοδήποτε ωφέλημα /παροχή από τη Δημοκρατία  ή τον εργοδότη.

«Ως εκ τούτου είμαι υποχρεωμένη να υποστώ την διεξαγωγή δίκης για την ήδη αναγνωρισμένη επαγγελματική ασθένεια μου για να μπορώ να λάβω αποζημιώσεις από τον εργοδότη μου , το ΡΙΚ οργανισμός Δημοσίου Δικαίου  και ωφελήματα από την Δημοκρατία, ως κράτος μέλος, η οποία στην περίπτωση μου έχει υπερβεί σοβαρά υπέρμετρα την αρχή της αναλογικότητας και της αμεροληψίας ένεκα του γεγονότος ότι αγνοεί την διττή υποχρέωση της προς το άτομο μου για διαφορετικούς λόγους», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι ενώ δικαιώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που υπαγορεύει στην Κυπριακή Δημοκρατία να συμμορφωθεί, εντούτοις η Κυπριακή Δημοκρατία παραβιάζοντας το ενωσιακό Δίκαιο συνεχίζει να αρνείται την καταβολή οφειλόμενων σε εκείνη ποσών οδηγώντας την στην οικονομική εξαθλίωση.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα