Επίσκεψη - αστραπή του Ναφτάλι Μπένετ στα ΗΑΕ

Επίσκεψη - αστραπή πραγματοποιεί την Πέμπτη ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα συναντηθεί με τον νέο Πρόεδρο της χώρας, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ-Ναχιάν. Ο Μπένετ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι το μεσημέρι, συνοδευόμενος από στενούς του συμβούλους.

Επισήμως, αναφέρεται από το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, ότι η σημερινή ολιγόωρη επίσκεψη έχει καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, με σκοπό την έκφραση συλλυπητηρίων για τον θάνατο του τέως Προέδρου της χώρας και αδελφό του νυν Προέδρου των ΗΑΕ,

ως επίσης και την απόδοση συγχαρητηρίων για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η σημερινή επίσκεψη του Μπένετ στα ΗΑΕ σχετίζεται με τη χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας να καταδικάσει το Ιράν για παρατυπίες που βασίζονται στην απροθυμία του να συνεργαστεί με τους διεθνείς πραγματογνώμονες για την πορεία του πυρηνικού του προγράμματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ισραηλινή πλευρά επιθυμεί να προωθήσει περαιτέρω συντονισμό ενεργειών με τις χώρες του Κόλπου έναντι του Ιράν.

Επισημαίνεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετέχουν φέτος στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας και ότι, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών-μελών του συμβουλίου, τάχθηκαν υπέρ του χθεσινού σχεδίου απόφασης, το κείμενο του οποίου συνέταξαν και εισηγήθηκαν από κοινού η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ναφτάλι Μπένετ πρόκειται να επιστρέψει στο Ισραήλ το απόγευμα της Πέμπτης, όπως αναφέρουν επίσημες ισραηλινές πηγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα