Επιστολή Αδούλωτης Κερύνειας προς ΠτΔ για τουρκικές βίζες

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια με θέμα τις "πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση, είτε έδωσε ήδη, είτε θα δώσεΙ τη συγκατάθεσή της για το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων στους Τούρκους υπηκόους χωρίς περιορισμούς, με δικαιολογία ότι η Τουρκία θα ακυρώσει τη θεώρηση βίζας εισόδου στην Τουρκία και για τους Κύπριους".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, στην επιστολή αναφέρεται ότι "αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο κύριε Πρόεδρε τότε θα πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρότατο πλήγμα στην κρατική μας υπόσταση και κυριαρχία, και ακόμη μια

ύβρη για τον κυπριακό λαό. Με αυτό το ευρω-τουρκικό τέχνασμα εξαγοράζεται ο «μπελάς» Κύπρος και η Ευρώπη διευκολύνεται ακόμη μια φορά έναντι της Τουρκίας. Τα δικά μας δίκαια και συμφέροντα τίθενται και πάλιν στο περιθώριο".

"Πρέπει η Κύπρος να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτή τη διευθέτηση για πολλούς και διάφορους ευνόητους λόγους" αναφέρεται στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα