Επιστολή συγγενών τ/κ αγνοουμένων για το ψήφισμα του ΕΚ

Επιστολή με την οποία καταδικάζει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την μεταφορά των οστών ε/κ αγνοουμένων της Άσσιας που εντοπίστηκαν στο Ορνίθι επέδωσε ο “σύνδεσμος συγγενών ηρώων και αναπήρων πολέμου” στο παράρτημα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο Λήδρα Πάλλας με αποδέκτη την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, πριν την επίδοση της επιστολής, ο “πρόεδρος” του “συνδέσμου” ανέφερε ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού

Κοινοβουλίου για το θέμα των αγνοουμένων, 'προκάλεσε ανησυχία στις οικογένειες των τ/κ αγνοουμένων και περιφρονεί τις έρευνες που γίνονται και στις δύο πλευρές για τους αγνοούμενους'.

Το ψήφισμα έχει την έννοια της πολιτικής πάνω στο ζήτημα των αγνοουμένων, είπε, υποστηρίζοντας ότι το ΕΚ θα πρέπει να το ακυρώσει εάν στόχος του είναι να διαφυλάξει την αντικειμενικότητα σε ένα τέτοιο ανθρωπιστικό θέμα.

Στην επιστολή, είπε ο κ. Ερσάν, αναφέρεται επίσης ότι το ψήφισμα δείχνει πως το ΕΚ ενήργησε μονομερώς και στην ΕΕ δεν ερευνάται υπό 'ίσους όρους' το θέμα των ε/κ αγνοουμένων με την κατάσταση των τ/κ αγνοουμένων, κάνοντας αναφορά στα δύο λεωφορεία με 83 τ/κ που δολοφονήθηκαν στις 14 Αυγούστου 1974 και τα οστά κάποιων από αυτούς, όπως γράφει, μετακινήθηκαν επειδή οι ε/κ έκαναν δρόμο στην περιοχή.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα