Επιστροφή στις νίκες η Λίβερπουλ

Αν και ζορίστηκε για 45’ η Λίβερπουλ έβαλε τρία γκολ στην Μπρέντφορντ (3-0) και επέστρεψε στη 2η θέση. Μεγάλο διπλό η Λιντς στην Γουέστ Χαμ (2-3).

Ηταν 16 Δεκεμβρίου και ένα 3-1 κόντρα στην Νιούκαστλ όταν νίκησε για τελευταία φορά στην Premier League η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ. Οι Reds παρά τις απουσίες των Σαλάχ, Μανέ, Κεϊτά, έπαιξαν επιθετικά και αφού δεν

την «πάτησαν» σε 1-2 περιπτώσεις, επέστρεψαν στον ίσιο δρόμο, αν και παρότι άφησαν πίσω την Τσέλσι, βρίσκονται ακόμα πολύ μακριά από την Μάντσεστερ Σίτι [-11, ματς λιγότερο].

Κόντρα στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των νεοφώτιστων η Λίβερπουλ είχε κατοχή, πολλές πάσες και όπως συνήθως πολλές σέντρες, οι οποίες ξεπέρασαν τις 30 στον αγώνα του Anfield. Ο Ζότα είχε κεφαλιά άουτ (11’), ο Αλεξάντερ-Αρνολντ ένα καλό σουτ έξω (14’) και ο Φαν Ντάικ είδε τον εξαιρετικό, Φερνάντεθ, να τον νικά με το πόδι (22’). Στο 34’ ο Φιρμίνο δεν βρήκε την μπάλα και στο 42’ η Μπρέντφορντ λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά αλλά ο Ρόμπερτσον έκοψε την τελευταία στιγμή. Στο 44’ ήρθαν τα καλά νέα για τον Κλοπ καθώς από κόρνερ του Αλεξάντερ-Αρνολντ η μπάλα πέρασε απ’ όλους για να τη στείλει στα δίχτυα ο Φαμπίνιο με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι (1-0).

Στην επανάληψη η φάση-κλειδί ήταν το 59’. Σε εκείνο το σημείο ο Μ’ Μπεμό απέφυγε τον Μάτιπ αλλά το γλυκό αριστερό πέρασε μόλις έξω. Στη συνέχεια ο Τόμας Φρανκ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι και οι χώροι που άφησε η Μπρέντφορντ ήταν πολλοί. Στο 62’ ο Ντιόγκο Ζότα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο 67’ σε καθαρό τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Φερνάντεθ. Το 2-0 έγινε στο 69’ με κεφαλιά του Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν έπειτα από σέντρα του Ρόμπερτσον και το 3-0 στο 77’ όταν μετά το τραγικό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Φιρμίνο έδωσε στον Μιναμίνο το δώρο για τα γενέθλιά του και ο Ιάπωνας δεν αστόχησε σε κενή εστία.

sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα