Επιτροπή Θεσμών: Πυρά εναντίον της Φιάκου εξαπέλυσε η Χαραλαμπίδου

Πυρά εναντίον της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Ιωάννας Φιάκκου εξαπέλυσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατά την συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Κατόπιν των αποκαλύψεων του Χάρη Σαββίδη, πρώην μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, ότι η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για συγκεκριμένη στοιχηματική εταιρεία

που βάσει μαρτυριών εμπλέκεται σε στημένα παιχνίδια ζητήθηκαν εξηγήσεις από την επικεφαλής της ΕΑΣ Ιωάννας Φιάκκου.

Κατά τη συζήτηση ο Χάρης Σαββίδης είχε ερωτήσει τα μέλη της Επιτροπής το εξής: Ποιος αύριο ιδιώτης θα έρθει να πει το παραμικρόν και να μπει ως μάρτυρας όταν η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αρνείται να καταθέσει σε μια διορισμένη από το κράτος Επιτροπή;

Τότε η βουλευτής του ΑΚΕΛ και ενώ τον λόγο πήρε η κ. Φιάκκου για να απαντήσει είπε σε έντονο ύφος της κας Φιάκκου ότι εδώ δεν προστατεύεστε από κανένα κ. Φιάκκου και έχετε παρακωλύσει έρευνα. Οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις.

Η κ. Φιάκκου απάντησε «Δεν χρειάζομαι από κανένα προστασία και δεν ανέχομαι καμία κατηγορία από εσάς», καλώντας τον Πρόεδρο της Επιτροπής να επιβάλει

την τάξη στο Σώμα.

Η κ. Χαραλαμπίδου συνέχισε λέγοντας ότι «Έχετε συγκαλύψει και είστε υπόχρεα να δώσετε εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Η συγκάλυψη στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα».

Η κ. Φιάκκου απάντησε αναφέροντας ότι η υποχρέωσή της είναι να καταθέσει στις αρμόδιες επιτροπές κάτι το οποίο πράττει, ζητώντας την παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας να τοποθετηθεί αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται κάτω από έρευνα των αρμόδιων αρχών για το θέμα.

Τότε εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας η κ. Ευθυβούλου είπε ότι το άτομο που έχει καταγγελθεί και διεξάγεται έρευνα εναντίον του δικαιούται να μην απαντήσει γιατί ότι πει ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της σε δικαστήριο.

Η Αστυνομία, της οποίας εκπρόσωπος ήταν παρόντας, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα εναντίον της επικεφαλής της ΕΑΣ.

Η Ιωάννα Φιάκκου πριν ζητήσει την άδεια να αποχωρήσει από την αίθουσα είπε ότι «έχει 8 χρόνια που είμαι στην ΕΑΣ και δεν πρόκειται να πράξω οτιδήποτε ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Το δείχνουν και οι αριθμοί από το 2015. Λυπούμαι παρα πολύ για το μένος που δέχτηκα από την κ. Χαραλαμπίδου και δεν ήξερα ότι θα στήνονταν λαϊκά δικαστήρια».

Σημείωσε ότι «Δεν θα απαντήσω κάτι περαιτέρω όπως ανέφερε και η κ. Ευθυβούλου της Νομικής Υπηρεσίας και θα απαντήσω μετά τις έρευνες με δημοσιογραφική διάσκεψη για το τι έγινε. Το μέτωπό μου είναι καθαρό».

Σεβαστείτε ότι δεν θέλω να τοποθετηθώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτροπή Θεσμών, Πυρά, Φιάκου, Χαραλαμπίδου,epitropi thesmon, pyra, fiakou, charalabidou