Επίτροπος Πρ. Δεδομένων: Tι ισχύει για προστασία προσωπικών δεδομένων παιδιών

Στο Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία αναφέρθηκε στην προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και για την προστασία προσωπικών δεδομένων των παιδιών.


Αρχικά η Επίτροπος ανέφερε ότι παρατηρείται η άποψη ότι υπάρχει περισσότερο από το κανονικό ενασχόληση με το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Πρόσθεσε ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση καθώς φάνηκε από τον περιορισμό τον προσωπικών δεδομένων από τις εφαρμογές και τα μέτρα που

πάρθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, τόνισε ότι τις αποφάσεις για το παιδί τις παίρνει ο κηδεμόνας, αυτός που έχει την νόμιμη απόφαση για το παιδί. Ανέφερε ότι υπήρχαν περιπτώσεις οπού επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο για παράδειγμα σε πατέρα καθώς κρίθηκε θέμα προστασίας του παιδιού.


Επισήμανε ότι υπάρχει ανεξάρτητα το προσωπικό δεδομένο του παιδιού και ειδικά κανονισμός και νομοθεσία που περιέχει ειδικό άρθρο για τα παιδιά κάτω τον δεκατεσσάρων ετών, που αφορά τις υπηρεσίες της κοινωνίας των πληροφοριών που είναι ξεκάθαρη η συγκατάθεση του κηδεμόνα εκεί που δίνονται τέτοιες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: 

Αλαλούμ με πρωτόκολλo κέντρων αναψυχής-«Μετρούσαν με μέτρο τις αποστάσεις»

Διάγγελμα ΠτΔ-Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και οικονομίας
 

Keywords
Τυχαία Θέματα