Επιβεβαίωση βλέπει το ΑΚΕΛ μετά από μελέτη στο Προεδρικό

Επιβεβαίωση των θέσεων του βλέπει το ΑΚΕΛ μετά από μελέτη των επιστολών και των εγγράφων για το πλαίσιο Γκουτέρες, που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη (31/5) το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Τουμάζος Τσιελεπής, όπως μας σημειώνουν ασφαλείς πληροφορίες από την Εζεκία Παπαϊωάννου.

Όπως σχετικά πληροφορούμαστε, το ΑΚΕΛ, αφενός επιμένει ότι ένα είναι το πλαίσιο Γκουτέρες και είναι αυτό της 30ης Ιουνίου

και αφετέρου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παλινδρομεί και δεν τοποθετείται ξεκάθαρα για την πρόταση Ακιντζί σε σχέση με την επανέναρξη των συνομιλιών.

Αυτή την ώρα (15:40) συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο του κόμματος για να ενημερωθεί μεταξύ άλλων αναφορικά με τα όσα μελέτησε ο κ. Τσιελεπής στο Προεδρικό ενώ αναμένεται σε κατοπινό στάδιο και σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, καλεσμένος στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Όλα στο Φως», το μεσημέρι της Πέμπτης (31/5) δήλωσε ότι «κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν» αναφορικά με το πλαίσιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην παρατήρηση ότι ο κος Κυπριανού υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος αποδέχεται το πλαίσιο ημερομηνίας 30 Ιουνίου, όσο και την έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, όπου κατά τον ίδιο γίνεται σαφής αναφορά στη συγκεκριμένη ημερομηνία, ο κος Προδρόμου αντέδρασε, επαναλαμβάνοντας ότι το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ένα, κάτι που άπαντες γνωρίζουν.

«Ας αφήσουμε τις ημερομηνίες, συγχύζουμε τον κόσμο. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και τι έγινε εκείνες τις ημέρες, αυτά είναι καταγραμμένα ακόμα και ειδησεογραφικά. Η πολιτική ουσία είναι ότι το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ένα. Γιατί αναφερόμαστε όλοι στο πλαίσιο Γκουτέρες; Διότι υπήρχε μια καινοτομία στην προσέγγιση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, δηλαδή είπε καθαρά -κι έχει καταγραφεί- ότι με τη λύση του Κυπριακού θα υπάρξει κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, καθώς και αποχώρηση του κατοχικού στρατού», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα