Έψαχναν για μίζες, στοιχειοθέτησαν... αδήλωτα

Από το ΤΑΕ Αρχηγείου κατέληξε στο Τμήμα Φορολογίας η πολύκροτη και πολυετής υπόθεση του καταγγελλόμενου σκανδάλου μιζών στο Αποχετευτικό Λευκωσίας. Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες της "Σημερινής" της Κυριακής, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια αστυνομικής έρευνας και αφού ο φάκελος της υπόθεσης έκανε αρκετές φορές την διαδρομή Αρχηγείου - Νομικής Υπηρεσίας και αντίστροφα, ο Γενικός Εισαγγελέας, λόγω ανεπαρκών στοιχείων και μαρτυριών που παρουσιάστηκαν ενώπιόν του, ενέκρινε την εισήγηση των ανακριτών για οριστικό κλείσιμο.

Όπως μας λέχθηκε, παρότι έχουν εντοπισθεί μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τριών εμπλεκομένων προσώπων, πέραν των δηλωμένων τους στον φόρο, δεν κατέστη δυνατή η διασύνδεση των ύποπτων καταθέσεων με τα υπό διερεύνηση σοβαρά αδικήματα διαφθοράς και δωροδοκίας.

Η έρευνα στους λογαριασμούς των υπόπτων έφθασε μέχρι και οκτώ χρόνια πίσω από την ημέρα υποβολής της καταγγελίας στην Αστυνομία. Κατέδειξε πως οι εμπλεκόμενοι είχαν καταθέσει, σταδιακά, κατά την εν λόγω περίοδο, τα ύποπτα ποσά, τα οποία ανέρχονταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη «Σ».

Keywords
Τυχαία Θέματα