¨Ερχεται ο ανταγωνιστής του Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Fox Corporation του μεγιστάνα των ΜΜΕ Rupert Murdoch εισέρχεται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά δωρεάν ροής βίντεο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Tubi θα ανταγωνιστεί εταιρείες όπως τα Netflix, Disney+, ITVX, η πλατφόρμα ροής του Channel

4 καθώς και το iPlayer του BBC.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΒΒC.η πλατφόρμα κερδίζει γρήγορα μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, όπου, σύμφωνα με το Fox, έχει σχεδόν 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Tubi λέει ότι θα προσφέρει περισσότερες από 20.000 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου από τις Disney, Lionsgate, NBCUniversal και Sony Pictures Entertainment.

Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή βρετανικού, ινδικού και νιγηριανού περιεχομένου.

Οι θεατές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο στην ιστοσελίδα Tubi και μέσω μιας εφαρμογής smartphone.

«Το Tubi πέρασε την τελευταία δεκαετία βελτιώνοντας την προσέγγισή μας στο τεράστιο, δωρεάν και διασκεδαστικό streaming στη Βόρεια Αμερική και πιστεύουμε ότι τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να φέρουμε αυτή τη συνταγή στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tubi, Anjali Sud.

Η Fox Corporation αγόρασε το Tubi το 2020 για 440 εκατομμύρια δολάρια (348 εκατομμύρια £), καθώς ο αμερικανικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης προσπαθούσε να προσελκύσει νεότερο κοινό.

Τα τελευταία χρόνια, εταιρείες ροής όπως το Netflix, το Amazon Prime Video και η Disney+ έχουν ξεκινήσει υπηρεσίες που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και αύξησαν τις τιμές συνδρομής καθώς προσπαθούσαν να αυξήσουν τα έσοδα.

Οι κινήσεις έγιναν καθώς αντιμετώπισαν πίεση να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να αναπτύξουν τις βιβλιοθήκες περιεχομένου τους καθώς προσπαθούσαν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.

Τον Μάρτιο, το δίκτυο TalkTV του κ. Murdoch ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να εκπέμπει ως επίγειο τηλεοπτικό κανάλι και έγινε αυστηρά διαδικτυακή υπηρεσία.

Το δίκτυο ξεκίνησε το 2022 αλλά δυσκολεύτηκε να προσελκύσει θεατές στη γραμμική του πλατφόρμα.

Ο κ. Murdoch ήλπιζε ότι το δίκτυο θα ταρακούνησε το ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα προσφέροντας μια εναλλακτική λύση με γνώμονα τη γνώμη σε καθιερωμένα καταστήματα.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου με την κυκλοφορία του Sky το 1984.

Ορισμένοι σχολιαστές είδαν το TalkTV ως μια προσπάθεια του κ. Murdoch να αναδημιουργήσει την επιτυχία του με το Sky.

Η 21st Century Fox του Mr Murdoch πούλησε το μερίδιο 39% της Sky στον ιδιοκτήτη Comcast της NBCUniversal το 2018, αφού έχασε μια μάχη για τον έλεγχο του δικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
¨Ερχεται, Netflix, Ηνωμένο Βασίλειο,¨erchetai, Netflix, inomeno vasileio