Έρχονται Λευκωσία οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ–Συνέχεια στη ταλαιπωρία

Τρίτη ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό στη Λεμεσό, καθώς συνεχίζεται η επ’ αόριστον απεργία των εργαζομένων στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού ΕΜΕΛ, λόγω της μη έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας του μηνός Μαρτίου και της μη επαναφοράς των παραχωρήσεων, που έγιναν το 2014.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ αποφάσισαν στη διάρκεια γενικής συνέλευση να συγκεντρωθούν σήμερα έξω από το Υπουργείο Μεταφορών στη Λευκωσία και στη συνέχεια

να πορευθούν στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ και οι Επιτροπές των απεργών έχουν ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου στις 10:30 το πρωί και με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, στις 11:30.

Θα ζητήσουν την παρέμβαση τους για άρση του αδιεξόδου.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Μεταφορών κατέβαλε τελικά χθες το απόγευμα στις εταιρείες ΟΣΕΛ και ΕΜΕΛ τις αποζημιώσεις, που συμφωνήθηκαν για τον μήνα Μάρτιο.

Σήμερα αναμένεται να καταβληθούν οι μισθοί στον ΟΣΕΛ, ενώ στην ΕΜΕΛ θα καταβληθεί η μισθοδοσία σε ποσοστό περίπου 80%.

Το υπόλοιπο 20%, σύμφωνα με πηγές της ΕΜΕΛ, θα καταβληθεί μόλις υπάρξει διευθέτηση για αναδρομικές αποζημιώσεις των ποσών, που αποκόπτονταν τους προηγούμενους μήνες.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ διαμηνύουν ότι ακόμη και με καταβολή του μισθού Μαρτίου δεν πρόκειται να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα.

Θα πρέπει, ξεκαθαρίζουν, να ικανοποιηθεί και το αίτημα τους για επαναφορά όλων των ωφελημάτων, που τους αποκόπηκαν το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα