Έρχοντται τα κινεζικά ανθρωποειδή με βελτιωμένη κίνηση του προσώπου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο υπόγειο του εργοστασίου Ex-Robots στη βορειοανατολική παράκτια πόλη Dalian της Κίνας, μηχανικοί αναπτύσσουν ανθρωποειδή ρομπότ με έμφαση στην ενίσχυση των εκφράσεων του προσώπου και των συναισθημάτων.

Μάσκες σιλικόνης μέχρι το λαιμό απλώνονται σε ένα τραπέζι δίπλα σε χέρια και πόδια σιλικόνης, ενώ ασώματα κεφάλια κάθονται στην οθόνη και ανθρωποειδή ρομπότ σε διάφορα στάδια κατασκευής στέκονται κοντά. Σχέδια με σχέδια ρομπότ κοσμούν έναν τοίχο.

«Έχουμε τις δικές μας ομάδες λογισμικού και αλγορίθμων», δήλωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Robots, Li Boyang, προσθέτοντας

ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι η πιο περίπλοκη κατηγορία ρομποτικών προϊόντων.

«Υπάρχουν πολλά βασικά μοντέλα και αλγόριθμοι που είναι συνήθως ανοιχτού κώδικα, τους οποίους χρησιμοποιούν όλοι. Ωστόσο, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο πώς να επιτρέψουμε στο AI να αναγνωρίζει και να εκφράζει εκφράσεις και συναισθήματα».

Καθώς μια πρώην εργαζόμενη στα ρομπότ κινεί το κεφάλι της, χαμογελά και βγάζει τη γλώσσα της, ένα ανθρωποειδές ρομπότ μιμείται την κίνησή της χάρη στους μικροσκοπικούς κινητήρες που είναι εγκατεστημένοι σε πολλούς χώρους στο κεφάλι του.
 

«Εργαζόμαστε επίσης στο μοντέλο θεμελίωσης. Το μοντέλο που φτιάχνουμε είναι πολυτροπικό και ικανό για συναισθηματική έκφραση. Μπορεί να αντιληφθεί το περιβάλλον και να παράγει την κατάλληλη ανατροφοδότηση του προσώπου», είπε ο Λι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, η Ex-Robots είπε ότι χρειάζεται από δύο εβδομάδες έως ένα μήνα για να παραχθεί ένα ανθρωποειδές ρομπότ, με τιμές που κυμαίνονται από 1,5 εκατομμύριο γιουάν (207.000 δολάρια) έως 2 εκατομμύρια γιουάν.

Ο κύριος σκοπός των ρομπότ της εταιρείας μέχρι στιγμής είναι να εκτίθενται σε μουσεία, ένα από τα οποία η Ex-Robots έχει στεγάσει στο ίδιο κτίριο με το εργοστάσιό της.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο Li πιστεύει ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο να παίξουν στους κλάδους της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης.
 

«Η ψυχολογική συμβουλευτική και η υγεία είναι σίγουρα μελλοντικά σενάρια εφαρμογής. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε σχετική έρευνα, όπως βοηθητική θεραπεία και προκαταρκτικό έλεγχο για συναισθηματικές και ψυχολογικές διαταραχές», είπε.

«Επιπλέον, πιστεύω ότι η συναισθηματική αλληλεπίδραση έχει ευρύτερες εφαρμογές σε τομείς υπηρεσιών, όπως αυτοί που απευθύνονται στα παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα