«Εργοτάξιο» το Παραλίμνι – Τι αλλάζει στην περιοχή

Με νέα αναπτυξιακά έργα στοχεύει την ανάπλαση της αστικής αλλά και της τουριστικής του περιοχής ο Δήμος Παραλιμνίου. Την περασμένη Παρασκευή προκηρύχθηκε η βελτίωση της λεωφόρου 1ης Απριλίου και της οδού Σταδίου ενός έργου το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση του κεντρικού οδικού άξονα του Δήμου.

"Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προσπάθειές του που έχει κάνει ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος", ανέφερε ο Δήμαρχος του Παραλιμνίου.

Τα έργα τα οποία

υλοποιούνται ή προωθούνται από δημοτικούς, κρατικούς ή και ευρωπαϊκούς πόρους στον Δήμο Παραλιμνίου είναι τα εξής:

- Βελτίωση Λεωφ. 1ης Απριλίου: € 1.8 εκ.
- Ανάπλαση Λεωφ.Περνέρα: € 7 εκ. -Πολυώροφος χώρος στάθμευσης: € 4 εκ.
-Παραλιακός Πεζόδρομος (Γ’ Φάση): € 4 εκ.
-Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών: € 1.3 εκ.
-Αστυνομική Διεύθυνση: Αμμοχώστου € 5.5 εκ.
-Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου € 5 εκ.
-Μαρίνα Παραλιμνίου: €110 εκ.

Την ίδια στιγμή από αναβολή σε αναβολή περνάει η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανάπλαση της παραλιακής περιοχής Περνέρας.

Οι εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους δεκαοκτώ μήνες, έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στους καταστηματάρχες της περιοχής.

«Σίγουρα, θα ήταν ευχής έργο αν αυτό το έργο μπορούσε να διακοπεί και να επαναρχίσει τον Νοέμβριο. Δυστυχώς φαίνεται να είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή», ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Πρόκειται για Πολεοδομικό έργο που χρηματοδοτείται κατά 80% από κρατικούς και 20% από τοπικούς πόρους και με την ολοκλήρωσή του, που υπολογίζεται τον ερχόμενο Αύγουστο, θα περιλαμβάνει πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους και οδικό φωτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα