Ερντογάν: «Τα Βαρώσια θα ξαναζήσουν τις παλιές καλές ημέρες»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει από τα Κατεχόμενα πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης- τα εγκαίνια του Μνημείου Ειρήνης και Ελευθερίας στον κόλπο Γιαβούζ, όπου έγινε η απόβαση το 1974 στην Κερύνεια, του που πρώτου πολεμικού πλοίου που κατέφτασε εκεί και μετατρέπεται πλέον σε μουσείο, το άνοιγμα της βόρειας περιφερειακής οδού Λευκωσίας, τα εγκαίνια του Τζαμιού Μπιλάλ Αγά, του οποίου η αναστήλωση ολοκληρώθηκε στην περίκλειση Αμμόχωστο, το άνοιγμα ενός κέντρου ψηφιακής υποδομής και ενός πάρκου αναψυχής.

Στη διάρκεια της νέας του ομιλίας δήλωσε

για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Τ/Κ και να σκέφτεται το μέλλον αυτού του όμορφου νησιού, ενώ σημείωσε ότι «η απόφαση του ανοίγματος της Αμμοχώστου αύξησε ακόμη περισσότερο την εορταστική μας διάθεση. Τα Βαρώσια θα ξανα-βιώσουν τις παλιές καλές ημέρες τους, καθώς το άνοιγμά τους, το οποίο βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν θα βλάψει τα δικαιώματα κανενός. Υπάρχουν και άλλες αναθέσεις για νέα έργα που θα φέρουν ζωντάνια στην περιοχή».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «είναι υψίστης σημασίας για εμάς οι Τουρκοκύπριοι να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια σε αυτά τα εδάφη, στα οποία αποτελούν το βασικό στοιχείο. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν καταδικαστεί σε ένα παράνομο και απάνθρωπο εμπάργκο των Ελληνοκυπρίων εδώ και δεκαετίες».

Διαβάστε ακόμη: 

Σανέρ:Λήφθηκε την περασμένη εβδομάδα η απόφαση για Βαρώσι-Ποια περιοχή ανοίγει

Keywords
Τυχαία Θέματα