Ερωτοκρίτου: Η επόμενη ημέρα μάς βρίσκει ενωμένους

Μεγάλο ζητούμενο αποτελεί για τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) μετά την εκλογή της στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, η κα Ερωτοκρίτου διευκρίνισε ότι η συνοχή δεν τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς όσοι διεκδίκησαν μια θέση στην ηγετική πυραμίδα επέδειξαν «πολύ υψηλό ήθος» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας, προσθέτοντας ότι η επόμενη ημέρα βρίσκει όλα τα στελέχη ενωμένα, ώστε να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις που υπάρχουν.

Κληθείσα να σχολιάσει τις «αιχμές»

του ανθυποψήφιού της Μαρίνου Μουσιούττα, πως «στην πολιτική του σταδιοδρομία έμαθε να μην στηρίζεται σε ξένα πολιτικά δεκανίκια», η κα Ερωτοκρίτου αρνήθηκε να το πράξει, χαρακτηρίζοντάς τον «φίλο και συναγωνιστή» και λέγοντας ότι οι απόψεις και οι θέσεις του καθενός είναι απολύτως σεβαστές.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι τα εγγεγραμμένα μέλη του ΔΗΚΟ ανέρχονται στις 33.000, ενώ στην κάλπη προσήλθαν μόλις τα 6.803, η νέα Αναπληρώτρια Πρόεδρος, αφού υπενθύμισε ότι δεν υπήρχε εκλογική διαδικασία που να σχετίζεται με την προεδρία του κόμματος, κάτι που μείωσε το ενδιαφέρον, ανέφερε ότι σε σύγκριση με άλλα κόμματα η προσέλευση κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Πρόσθεσε δε ότι το γεγονός πως πολλές επιτροπές και θέσεις του κόμματος πληρώθηκαν χωρίς εκλογική διαδικασία μετά από απόσυρση υποψηφιοτήτων, δείχνει το πνεύμα συνεργασίας και συναγωνιστικότητας που επικράτησε.

Στην ερώτηση κατά πόσο η ίδια εκτιμά ότι μέρος της αποχής οφείλεται στη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ) από τα διαγραφέντα και αποσχισθέντα μέλη του ΔΗΚΟ, η κα Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει αυτό που ονομάζεται «ΔΗΠΑ».

«Δεν είναι σχήμα λόγου κάποια πράγματα. Το ΔΗΚΟ έχει ιστορία, το ΔΗΚΟ έχει αγώνες, το ΔΗΚΟ έχει και λάθη και παραλείψεις, όπως όλα τα κόμματα. Δεν είναι όμως τόσο απλό, κάποιος να θεωρεί ότι υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος κομματικός σχηματισμός. Εγώ δεν έχω δει και δεν έχω ακούσει οποιοδήποτε οργανωμένο και πολιτικά συντεταγμένο, αλλά και κάποιον πολιτικό, διαφοροποιημένο λόγο. Οι πολιτικοί σχηματισμοί και τα πολιτικά κόμματα έχουν πολιτικές θέσεις», επισήμανε.

Τόνισε δε ότι η εκλογή της συνοδεύεται από μια μεγάλη ευθύνη, καθώς μαζί με την ηγεσία του κόμματος καλείται να φέρει στο προσκήνιο και να γνωστοποιήσει τις «σύγχρονες λύσεις που έχει το ΔΗΚΟ και που προτείνει για τα προβλήματα που έχει ο κόσμος».

Όπως είπε, η ίδια θεωρεί ότι τα πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους καλούνται να πείσουν με τις πράξεις τους και με τις πρωτοβουλίες τους ότι αντιλαμβάνονται τις σημερινές προκλήσεις, ότι γνωρίζουν σε ποιους τομείς έχουν απογοητεύσει ως πολιτικοί σχηματισμοί και με ποιον τρόπο μπορούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

«Στο ΔΗΚΟ μάς απασχολεί πολύ το γεγονός ότι ο κόσμος έχει χάσει την πεποίθησή του ότι μπορεί να βρει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματά του, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τους χειρισμούς που κάνουν τα κόμματα», τόνισε, λέγοντας ότι αυτό ακριβώς αποτελεί και μια από τις προτεραιότητες.

Στην ερώτηση κατά πόσο το κόμμα διαφοροποιείται σε σχέση με το «χθες», η κα Ερωτοκρίτου απάντησε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να διαφοροποιηθούν, θεωρώντας προφανές ότι οι χθεσινές συνταγές έχουν δώσει κακά αποτελέσματα για τον τόπο, είτε αυτές αφορούσαν σε συγκεκριμένα προβλήματα είτε σε νοοτροπίες.

«Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε και να οραματιζόμαστε την Κύπρο του “αύριο” υιοθετώντας συνταγές του “χθες”. Η Ιστορία θα μας προσπεράσει και θα απογοητεύσουμε τον κόσμο ακόμα περισσότερο», είπε, τονίζοντας ότι οι προθέσεις της ηγεσίας κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στην παρατήρηση ότι ο κόσμος όντως νιώθει μακριά από τα πολιτικά κόμματα, κάτι το οποίο, μεταξύ άλλων, οφείλεται στην ξύλινη γλώσσα στην οποία αυτά επιδίδονται, η κα Ερωτοκρίτου διαφώνησε, λέγοντας ότι πιστεύει πως δεν είναι θέμα προσέγγισης και γλώσσας.

«Ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος αποστρέφεται την πολιτική, είναι τα αποτελέσματα που παραδίδει η πολιτική τα τελευταία χρόνια. Τι έχει φέρει η πολιτική, εκτός από δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, ανεργία, αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, με έναν τρόπο που δεν μας τιμά ως πολιτεία; Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι η πολιτική μπορεί να λύσει τα δικά του προβλήματα, ούτε ότι μπορεί να τού χαράξει μια πορεία που θα τον κάνει να νιώσει ασφάλεια, για να μπορεί να εγκατασταθεί, να δημιουργήσει και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα