Εθνική Νεανίδων: Ένατη συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ

Η Εθνική Νεανίδων Κύπρου U-19 συμμετέχει για ένατη συνεχόμενη χρονιά σε προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της UEFA.

Από το 2008 και έπειτα, η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων συμμετέχει ανελλιπώς στις διοργανώσεις της UEFA, διεκδικώντας πάντα το καλύτερο δυνατό, σε μια διοργάνωση στην οποία ανέκαθεν είναι το αουτσάιντερ, σε όποιο όμιλο και αν κληρωθεί.

Φέτος, η

Εθνική Νεανίδων συμμετέχει στον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα δώσει όλους τους αγώνες της στην Αλβανία από τις 14 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Αντίπαλοι της θα είναι η Σερβία, η Σκοτία και η Αλβανία.

Πέρσι, οι αγώνες έγιναν στην Ολλανδία με την Εθνική μας να γνωρίζει την ήττα από τη γηπεδούχο ομάδα, την Ιταλία και τη Μολδαβία.

Φέτος, θα προσπαθήσει να είναι πιο ανταγωνιστική σε ένα επίσης δύσκολο όμιλο με τις ομάδες της Σερβίας και της Σκοτίας να είναι τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις.

Συνολικά από το 2008, η Κύπρος έχει δώσει 24 αγώνες στη διοργάνωση με απολογισμό, δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δεκαεννέα ήττες.

Η Εθνική μας πέτυχε τις νίκες επί του Αζερμπαϊτζάν το 2009 και επί της Λετονίας το 2012.

Τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης

Σε αυτή τη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων, έχουν δημιουργηθεί 11 όμιλοι των 4 ομάδων. Στην επόμενη φάση (elite round) θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και οι 10 καλύτερες δεύτερες.

Στον Elite Round προκρίθηκαν χωρίς αγώνες η Γαλλία, η Αγγλία και η Γερμανία. Η Βόρειος Ιρλανδία που θα φιλοξενήσει την τελική φάση το καλοκαίρι του 2017 δεν συμμετέχει καθόλου στα προκριματικά ή στον Elite Round.

Keywords
Τυχαία Θέματα