Ετήσια Γενική Συνέλευση CSR Cyprus

Με αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 13.07.2022, η 6η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου CSR Cyprus, στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα.

Tη Συνέλευση χαιρέτισαν ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου και ο Λειτουργός Α’ της Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων Μαρίνος Άνιφτος. Χαρακτηρίζοντας το CSR

Cyprus «εκλεκτό εταίρο», τονίστηκε από πλευράς τους η αμοιβαία διάθεση για συμπράξεις κράτους και ιδιωτικού τομέα, με γνώμονα την καλλιέργεια παιδείας γύρω από θέματα βιωσιμότητας και υπευθυνότητας, και τη δρομολόγηση προγραμμάτων που να έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο κυπριακό επιχειρείν όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Έλλη Ιωαννίδου παρουσίασε στους παρευρισκομένους τις δράσεις του CSR Cyprus για το 2021 και 2022, καθώς και τους στόχους που τέθηκαν για την επόμενη χρονιά. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στα ποικίλα, ιδιαίτερα επιτυχή εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2021-2022, τα οποία παρακολούθησαν πέραν των 100 επαγγελματιών από Μέλη του Σωματείου, στην παρουσία του CSR Cyprus σε διεθνή συνέδρια, καθώς και στις δράσεις φιλοξενίας Ευρωπαίων εταίρων. Επίσης, έγινε λόγος για την ουσιαστική συμβολή του CSR Cyprus στο Συνέδριο Cyprus ESG Forum 2022 και στο 14ο Συνέδριο Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας. Τέλος, σημείωσε ότι η συνεργασία με θεσμούς του κράτους αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του CSR Cyprus, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την επιλογή του Σωματείου για συμμετοχή στην Εθνική Αντανακλαστική Επιτροπή για την Κοινωνική Ευθύνη, εκπροσωπώντας και την ΟΕΒ. Στη συνέχεια, ο ταμίας Πανίκος Τσολιάς παρουσίασε τις Οικονομικές Καταστάσεις του 2021, όπου διαφάνηκε η υγιής εικόνα του CSR Cyprus, κάτι που του επιτρέπει να επιστρέψει την αξία στα Μέλη του, μέσα από περισσότερες και μεγαλύτερης εμβέλειας δράσεις, και να ενδυναμώσει την παρουσία του στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Συμπλέοντας με τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και τις ανάγκες των κυπριακών επιχειρήσεων γύρω από θέματα βιωσιμότητας και των κριτηρίων ESG, το CSR Cyprus εφεξής μετεξελίσσει το όνομά του σε Cyprus Network for Corporate Sustainability and Responsibility (στα ελληνικά «Κυπριακό Δίκτυο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα»).

Ευχαριστώντας το Διοικητικό Συμβούλιο, τη λειτουργό του Σωματείου, αλλά και τα  Μέλη για την ενεργό παρουσία τους, η Πρόεδρος κάλεσε τα Μέλη να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του CSR Cyprus, εξαίροντας τη σημαντικότητα του έργου που από κοινού επιτελείται, με πρώτιστο γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι το CSR Cyprus ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου και αποτελεί το εθνικό Eπιχειρηματικό Δίκτυο για την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιωσιμότητα στην Κύπρο. Από τον Απρίλιο του 2017 είναι ο Εθνικός Εταίρος του κορυφαίου ευρωπαϊκού δικτύου CSR Europe. Τα ιδρυτικά του Μέλη ήταν 24, ενώ σήμερα ανέρχονται σε 54.

Keywords
Τυχαία Θέματα