Έτοιμο το σχέδιο «ενοίκιο έναντι αγοράς» - Προστατεύονται 1250 κατοικίες (VID)

Έτοιμο φαίνεται ότι είναι το σχέδιο για Ενοίκιο Έναντι Δόσης το οποίο θα αφορά 1250 ακίνητα πρώτης κατοικίας.

Με βάση το σχέδιο ο δανειολήπτης θα μετατρέπεται σε ενοικιαστή και το ενοίκιο που θα καταβάλλει θα αποτελεί ποσοστό της αξίας του ακινήτου. Επίσης ο ενοικιαστής θα έχει δικαίωμα επαναγοράς.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Σύμβουλος Αφερεγγυότητας Μάριος Ιερόπουλος ανέφερε ότι θα δοθεί μια ευκαιρία στον κόσμο να ενταχθεί και θα αφορά κυρίως ευάλωτες ομάδες. «Προσπαθούμε να τραβήξουμε τα κριτήρια για να μπουν και εκτός ευάλωτων ομάδων γιατί ο ευάλωτες ομάδες είναι στα 750

ευρώ.

Δηλαδή και αυτοί των 1100 ευρώ δεν σημαίνει ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Άρα να μπορούν αυτοί εντός 15 ετών να αγοράσουν την οικία τους πίσω με αφαιρεμένα φυσικά τα ενοίκια που θα δώσουν».

Εξήγησε ότι μέσα από αυτό το σχέδιο προστατεύονται περίπου 1250 κατοικίες.

Συνέχισε λέγοντας, «Το σχέδιο θα καθορίζει ενοίκιο στη βάση της αξίας της κατοικίας ή του διαμερίσματος περίπου στο 3% της αξίας που θα κλειδώσει. Ένα ακίνητο των 300 χιλιάδων θα έχει 9 χιλιάδες και ενοίκιο το οποίο αναλόγως εισοδημάτων θα έχει και επιχορήγηση».

Συμπλήρωσε τα εξής, «Ο φάκελος θα πάει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα εντός των επόμενων 15 ημερών άρα πρώτα-πρώτα πρέπει εμείς να δούμε τι θα προτείνει το δικό μας Υπουργείο Οικονομικών.

Ένα χρέος που έφτασε σήμερα μισό εκατομμύριο και η αξία της κατοικίας 250 το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι σε αυτούς που θα εμπίπτουν εγώ θα έρχομαι να εξοφλώ το 60% της αξίας της οικίας. Δηλαδή το χρέος είναι μισό εκατομμύριο η αξία 250 άρα το 60% των 250. Άρα ο συγκεκριμένος, αν χρησιμοποιήσουμε και το παράδειγμα του προηγούμενου Αμερικανού προέδρου Τραμπ που πτώχευσε έξι φορές ως τώρα είναι σαν να πηγαίνουν σε πτώχευση και να έρχονται πίσω. Δηλαδή έχει την ευκαιρία να καθαρίσουν όλα του τα χρέη, θα ξοφλήσει το κράτος με 180 χιλιάδες και θα πληρώνει ενοίκιο για αυτές τις 180 με την ευκαιρία να το επαναγοράσει εντός 15 ετών είτε ο ίδιος είτε η οικογένεια του».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έτοιμο, #45 Προστατεύονται 1250, VID,etoimo, #45 prostatevontai 1250, VID