Έτρεξαν και έδωσαν μήνυμα ελπίδας για τα παιδιά με καρκίνο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές και δυνατούς άνεμους, δεν πτόησαν τους περίπου 112 δρομείς που τερμάτισαν το μεσημέρι στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, στο πλαίσιο του υπερμαραθωνίου αγάπης και προσφοράς "Τρέχω για ένα όνειρο εκπληρώνω μια ευχή".


Στόχος τους, μαζί με τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή, η συγκέντρωση χρημάτων για δημιουργία χειρουργικής μονάδας στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, για τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου.

Οι υπερμαραθωνοδρόμοι,

από 13 σωματεία δρομέων και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, ξεκίνησαν από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου (της Λεμεσού από το Τρόοδος) και μαζί τους τρία άτομα με αναπηρίες, τα οποία απέδειξαν πως με την δύναμη της θέλησης μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

"Ο Θεός φέτος αποφάσισε να δοκιμάσει τις αντοχές μας και τις δυνάμεις μας, να δοκιμάσει αν έχουμε τα κότσια να πετύχουμε το στόχο. Και ναι, τον πετύχαμε", ανέφερε σε δηλώσεις του ο εμπνευστής του υπερμαραθωνίου, μαραθωνοδρόμος Σάββας Στυλιανού.

Την μεγαλύτερη απόσταση, πρόσθεσε, κάλυψε ο ίδιος μαζί με άλλους εννέα δρομείς από την Αγία Νάπα, 117 χιλιόμετρα, ενώ μαζί τους ήταν δυο άτομα με αναπηρία,  η Καλλισθένη Χριστοφή, με αγωνιστικό αναπηρικό αμαξίδιο και ο Χρίστος Λοίζου, με ποδήλατο. Στα τελευταία περίπου 30 χιλιόμετρα, ένωσε τις δυνάμεις του ο μικρός Αλέξανδρος, το αναπηρικό καροτσάκι του οποίου ρυμουλκούσε ποδήλατο, πρόσθεσε.

Ο κ.Στυλιανού εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 13 χιλιάδες ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί  πέρσι κατά τον πρώτο υπερμαραθώνιο και ότι ο κυπριακός λαός θα αποδείξει πως, με τις εισφορές του, μπορεί να βοηθήσει το Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή.

Ήδη, συνέχισε, με το τέλος του φετινού υπερμαραθωνίου αρχίζει ο σχεδιασμός του επόμενου, για το 2020, "για ν` αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε".

"Τρία άτομα ΑμεΑ μας απέδειξαν σήμερα ότι αν θέλουμε μπορούμε", είπε, και αναφέρθηκε στην Καλλισθένη Χριστοφή, η οποία μετά τον τερματισμό έκανε τη δική της, προσωπική, εισφορά στον Σύνδεσμο.

"Αυτό αποδεικνύει πολιτισμό, αυτό αποδεικνύει ανθρωπιά και αποδεικνύει ότι αυτά τα άτομα αξίζει να τα συμπεριλαμβάνουμε στην κοινωνία μας, όπως τον καθένα και να τους δίνουμε ευκαιρίες", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου "Ένα Όνειρο Μια Ευχή", Γιώργος Πενηνταέξ, είπε πως, σήμερα, οι μαραθωνοδρόμοι απέδειξαν τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που έχουν ως άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι τα άτομα με αναπηρία που συμμετείχαν, ο Αλέξανδρος, η Κάλια και ο Χρίστος, απέδειξαν ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο για τη ζωή και ότι, "η αναπηρία ίσως να βρίσκεται κάπου αλλού παρά στο σώμα του οποιουδήποτε ανθρώπου".

" Είναι τα ψυχικά αποθέματα που αποδεικνύουν το πόση δύναμη έχουμε μέσα μας και σήμερα οι υπερμαραθωνοδρόμοι το απέδειξαν περίτρανα από όλες τις Επαρχίες της Κύπρου και μάλιστα απέδειξαν ότι είναι παντός καιρού", ανέφερε ο κ. Πενηνταέξ, επισημαίνοντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λίγο πριν τον τερματισμό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ως παράδειγμα, ομάδα υπερμαραθωνοδρόμων, στην οποίαν προσφέρθηκε η ευκαιρία να μεταφερθεί με λεωφορείο, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, ωστόσο όλα τα μέλη της αρνήθηκαν και συνέχισαν να τρέχουν μέχρι τον τερματισμό.

"Όπως και η ασθένεια του καρκίνου δεν γνωρίζει καιρικές συνθήκες, ούτε καλοκαίρι, ούτε διακοπές, έτσι και ο Σύνδεσμος αυτός είναι ένας Σύνδεσμος παντός καιρού. Η ουσία είναι να σταθούμε δίπλα από αυτά τα παιδιά γιατί έχουν την ανάγκη μας", συμπλήρωσε.

Ο κ. Πενηνταέξ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα αγκαλιάσει για μια ακόμη φορά αυτή την προσπάθεια και θα έρθει αρωγός ώστε να μαζευτεί το αναγκαίο χρηματικό ποσό που θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μονάδας χειρουργικής στο παιδοογκολογικό του Μακάριου Νοσοκομείου.

Συγκινημένη δήλωσε, εξάλλου, η Καλλισθένη Χριστοφή, μετά τον τερματισμό της σε αναπηρικό αμαξίδιο, λέγοντας πως ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, με ποικίλα συναισθήματα.

"Να βλέπεις τόσους δρομείς να τρέχουν δίπλα σου και να έχουν την αγάπη των παιδιών μέσα τους, νιώθεις τεράστια δύναμη και λες ότι αυτό που περνάω εγώ σαν άνθρωπος, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που περνούν τα παιδιά με καρκίνο ή οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια", είπε.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι αποτελεί καθήκον όλων μας να προστατεύουμε και να βοηθούμε, με τον δικό μας τρόπο, όχι μόνο τα παιδιά που πάσχουν από διάφορες ασθένειες, "αλλά το κάθε παιδί που βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο, το οποίο έχει δικαίωμα να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και εμείς μπορούμε και οφείλουμε να του την προσφέρουμε".

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα