Έτσι κατέρχονται σε απεργία οι εκπαιδευτικοί – Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη μέρες κατά τις οποίες εκκινούν τα απεργιακά μέτρα των εκπαιδευτικών. Η τελική απόφαση πάρθηκε μετά από δυο κοινές συνεδριάσεις αλλά και χωριστές συνεδριάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σε κοινές τους δηλώσεις, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε 48ωρη απεργία διαρκείας. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Γιάννος Σωκράτους, έχουν καταρτιστεί επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν μέλη και από τις τρεις οργανώσεις και θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα για κλιμακωτή απεργία. Η επιτροπή αυτή θα έχει επαφές σύμφωνα με τον κ.Σωκράτους και με τους νομικούς τους συμβούλους, για λήψη μέτρων τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου για το θέμα της γενικότερης απαξίωσης του διαλόγου και του δικαιώματος του συνδικαλίσδεσθαι.

Ο κ.Σωκράτους θέλησε να απευθύνει μήνυμα προς την κοινωνία, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση «μας ανάγκασε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν πρωτόγνωρη απαξίωση.

Δυστυχώς δεν θα ακολουθήσουμε άλλο την προσπάθεια παγίδευσης των εκπαιδευτικών οργανώσεων στέλνοντάς μας σε διάλογο και από την άλλη προσπαθούσαν να μας παγιδεύσουν».

«Προχωρούμε στα όσα έχουμε εξαγγείλει και ζητούμε την κατανόηση της ίδιας της κοινωνίας. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά θα πληγούν απ’ αυτή την διαδικασία αλλά πάνω απ’ όλα πλήττεται το δημόσιο σχολείο. Όλοι καταλαβαίνουν που έχει οδηγηθεί το πράγμα.

Είναι σίγουρη η 48ωρη και το πλάνο των κυλιόμενων απεργιών», συμπλήρωσε.

Από πλευράς του, ο Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι ο περήφανος εκπαιδευτικός κόσμος ενωμένος θα αντιδράσει με μια 48ωρη πρώτα, απεργία, στις παράνομες μεθοδεύσεις. Επιβάλλεται να στηρίξουμε αρχές και αξίες.

Κληθείς ο κ.Σωκράτους να σχολιάσει τις δηλώσεις ΠτΔ νωρίτερα, είπε πως «Δεν έχουμε αμφισβητήσει δικαίωμα κυβέρνησης να κυβερνήσει. Αναιρεί όμως τον θεσμοθετημένο διάλογο. Όλες οι συντεχνίες έιδαν παραβίαση θεσμοθετημένων διαδικασιών. Δεν εκβιάσαμε κανέναν εμείς εκβιαστήκαμε από τις αποφάσεις της 4ης Ιουλίου, που ήταν η ρίζα του κακού με τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν και από πλευράς Υπουργού».

Τέλος, ο κ.Φυλακτού ανέφερε ότι «οι γονείς πιστεύουμε ότι είναι και πρέπει να είναι μαζί μας. Θα τους ενημερώσουμε όλους ούτως ώστε γονείς, δάσκαλοι και παιδιά να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο. Αυτά που ζήσαμε ήταν στόχος να πληγεί το δημόσιο σχολείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα