Έτσι θα εφαρμοστεί η απαγόρευση κινητών στα σχολεία – Οι ποινές (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την απαγόρευση του κινητού τηλεφώνου στα σχολεία.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία εξήγησε τους λόγους που αποφασίστηκε η απαγόρευση του κινητού στα σχολεία, ενώ αναφέρθηκε και στις ποινές που θα επιβάλλονται στους μαθητές.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο για αυτό χρειάζεται συζήτηση στη Βουλή.

«Είμαστε ξεκάθαροι ότι προωθούμε την απαγόρευση έτσι ώστε να προωθήσουμε την κοινωνικοποίηση στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι και στο διάλειμμα υπάρχει πλήρης αποξένωση».

Διαβάστε ακόμη: Γροθιά στο στομάχι ο λόγος αριστεύσαντα Π.Κ:«Φεύγω.. τούτη χώρα κόβει φτερά..»

Εξήγησε ότι δεν απαγορεύεται η μεταφορά κινητού στο σχολείο φτάνει να είναι απενεργοποιημένο στην τσάντα ή να βρίσκεται σε θυρίδες.

Συμπλήρωσε ότι οι γονείς νιώθουν μια ασφάλεια στο να απαγορευτεί εντελώς η μεταφορά του κινητού στο σχολείο. «Θα πρέπει να ενισχύσουμε  τη χρήση της τεχνολογίας για τους σωστούς λόγους. Ενθαρρύνουμε τη χρήση της τεχνολογίας στο μάθημα μέσα από την τεχνολογία που παρέχουμε όπως το iPad, τα Laptops και τους προσωπικούς υπολογιστές».

Υπογράμμισε ότι θα γίνεται καλύτερος έλεγχος. «Είμαστε έτοιμοι με εγκυκλίους να ενισχύσουμε τη διευθυντική ομάδα έτσι ώστε να γίνεται ο σωστός έλεγχος».

Στη συνέχεια μίλησε για τις ποινές που προβλέπονται για τους μαθητές που θα παραβιάζουν τον κανονισμό. «Ξεκινά από απλή παρατήρηση, γραπτή παρατήρηση, ενημέρωση των γονέων μέχρι και αποβολή».

Keywords
Τυχαία Θέματα