Έβερτον - Τσέλσι 1-0: Μάχη μέχρι τέλους για την παραμονή δίνουν τα "ζαχαρωτά"

Ο Ριτσάρλισον έκανε την δουλειά μπροστά, ο Τζόρνταν Πίκφορντ κράτησε πίσω, η Τσέλσι δεν έδειξε να… πολυασχολείται έχοντας «βολευτεί» εδώ και καιρό στην τρίτη θέση κι έτσι η Έβερτον νίκησε με 1-0 στο «Γκούντισον Παρκ» παίρνοντας σημαντικότατο τρίποντο στην προσπάθειά της για να μείνει στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που… καίγονταν για να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς της καθώς συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ και γνώριζαν ότι δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο για να κάνουν μέτρια εμφάνιση

και να έχουν άσχημο αποτέλεσμα. 

Ωστόσο, στο πρώτο ημίχρονο, που το τέμπο ήταν εξαιρετικά χαμηλό, η Τσέλσι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνά της. 

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Λονδρέζους στο 8’ όταν το ψιλοκρεμαστό σουτ του Μέισον Μάουντ, αιφνιδίασε τον Τζόρνταν Πίκφορντ, αλλά κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. 

Στο 16' ο Εντουάρ Μεντί μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα στο αδύναμο πλασέ του Ντεμαράι Γκρέι, ο οποίος είχε αρκετές ατομικές ενέργειες, αλλά η ανάπτυξη της Έβερτον ήταν προβληματική με πολλά λάθη και έτσι έμεναν αναξιοποίητες. Στο 33ο λεπτό ο Άντονι Γκόρντον έκανε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, ενώ μάλλον οι πιο… αξιόλογες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν τα νεύρα μεταξύ των παικτών και οι πέντε κίτρινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής… 

Με γκολ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο όταν στο 47' ο Ριτσσάρλισον πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα, κατόπιν πήρε την πάσα του Γκρέι και νίκησε με πλασέ τον Μεντί για το 1-0. Οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ μπήκαν φουριόζοι μετά την ανάπαυλα και βρέθηκαν κοντά στο 2-0 στο 49ο λεπτό όταν ο Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Βιτάλι Μικολένκο, αλλά αυτός δεν κατάφερε να ευστοχήσει. 

Στο 59’ η Τσέλσι «άγγιξε» την ισοφάριση δυο φορές, πρώτα με ένα φοβερό σουτ του Μάουντ και κατόπιν με εξ επαφής προσπάθεια του Αντόνιο Ρούντιγκερ με τον Πίκφορντ να προλαβαίνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Ωραία προσπάθεια του Γκρέι στο 85' με το σουτ του Άγγλου να φεύγει λίγο έξω, Πίκφορντ είπε ξανά «όχι» στο 90'+2' σε σουτ του Ματέο Κόβασιτς, το 1-0 έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης, που βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν. 

Mε αυτή τη νίκη η Έβερτον φτάνει τους 32 βαθμούς, παραμένει στην 18η θέση τρεις βαθμούς πίσω από Λιντς και Μπέρνλι έχοντας, όμως, ένα παιχνίδι λιγότερο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει! 

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβερτον #45 Τσέλσι 1#450, Μάχη,everton #45 tselsi 1#450, machi