Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Οι προβληματισμοί για κάμερα και οι ελλείψεις

Συνεχίζει να προβληματίζει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε Μέση και Δημοτική Εκπαίδευση, με τους εκπαιδευτικούς να θέτουν ως προτεραιότητα την ενίσχυση σχολικών μονάδων και μαθητών με εξοπλισμό.

Σε συνάντηση που είχε χθες(09/11) η ηγεσία της οργάνωσης καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ,  με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, συζητήθηκε έντονα το ζήτημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μετά και την νέα εγκύκλιο που ετοίμασε το αρμόδιο Υπουργείο.

Η

σχετική εγκύκλιος βρίσκει για άλλη μια φορά ασύμφωνους τους καθηγητές αφού όπως ανέφερε μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, αυτό που αναμένουν είναι την ολοκλήρωση και ενημέρωση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της έκθεσης αντικτύπου για τη διαδικασία.

Παράλληλα είπε πως, τα σχολεία δεν είναι έτοιμα για την παράλληλη εξ αποστάσεως εκπαίδευση γιατί μεγάλος αριθμός σχολείων δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και η αναβάθμιση που έγινε δεν είναι ικανοποιητική. «Εάν υπάρξει αναβάθμιση οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να συνεχίζουν να στηρίζουν τα παιδιά εξ αποστάσεως, ώστε να συνεχιστεί η εκπαίδευση», είπε.

Η ΠΟΕΔ

Σε συνάντηση που είχε σήμερα η ηγεσία των δασκάλων, ΠΟΕΔ, με τον υπουργό Παιδείας, συζητήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο το ζήτημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με την συντεχνία να μεταφέρει προς τον κ. Προδρόμου πως δεν χρειάζονται νέα εγκύκλιο.

Μιλώντας στο SigmaLive,  ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, είπε πως στη Δημοτική εκπαίδευση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο που ανακοινώθηκε στις Διευθύνσεις των σχολείων στις 20 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε πως, οι ελλείψεις στον εξοπλισμό των σχολείων είναι γνωστές. «Υπάρχουν σχολικές μονάδες και μαθητές που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα πρέπει να συμπληρωθεί».

Για άλλη μια φορά εκφράστηκε και η αντίθεση των εκπαιδευτικών για τη χρήση κάμερας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται πως, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ (4 Νοεμβρίου) αναφέρουν μεταξύ άλλων πως, «με αυτό τον τρόπο διδασκαλίας, θεωρούμε ότι τίθενται σοβαρά ζητήματα σε ότι αφορά στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μαθητών και εκπαιδευτικών (π.χ. τοποθέτηση καμερών ή ηχητικών συσκευών εντός των αιθουσών διδασκαλίας). Αυτό προνοείται και από  τον κανονισμό  της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2 016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος και υπερισχύει κάθε εθνικής νομοθεσίας, για το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας των φυσικών προσώπων».

Διαβάστε επίσης:

Προδρόμου:Δεν μπορεί ο καθένας να ανακοινώνει ότι κλείνει το σχολείο

«Η Σχολή Μιτσή έκλεισε από μόνη της» - Δεκάδες τα κρούσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα