Έξι Ευρωπαϊκές Χριστουγεννιάτικες Αγορές

Τα Χριστούγεννα δημιουργούν υπέροχες εικόνες και ζεστές αναμνήσεις σε όλους μικρούς και μεγάλους. Κάποιοι επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές στο σπίτι με την οικογένεια και άλλοι θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων αγορών σε χώρες της Ευρώπης.

Ενδεικτικό παράδειγμα τέτοιων χριστουγεννιάτικων αγορών αποτελούν οι αγορές στη Βουδαπέστη, την Πράγα, το Μόναχο, το Μάντσεστερ, τη Βαρκελώνη, τη Λιουμπλιάνα και όχι μόνο. Κάθε γωνιά της Ευρώπης έχει τη δική της Χριστουγεννιάτικη αγορά γεμάτη

με εικόνες και δραστηριότητες.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Βουδαπέστη παραμένει ανοικτή μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου και εκεί μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά εδέσματα, ξύλινα σκευάσματα, παγοδρόμιο για τους μικρούς, γλυκά, σοκολάτες, ροφήματα, ζεστό κρασί και όχι μόνο.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Πράγα

Βρίσκεται στην κεντρική πλετεία της παλιάς πόλης της Πράγας και προσφέρει μια υπέροχη ευκαιρία για βόλτες στα πλακόστρωτα και ρομαντικά σοκάκια της πρωτεύουσας της Τσεχίας.

Συνήθως παραμένει ανοικτή μέχρι την Πρωτοχρονιά και εκεί μπορεί να αγοράσεις κάθε μορφής δώρα και χειροποίητα κοσμήματα ή κατασκευές, κεριά, ξύλινα παιχνίδια, φαγητά και παραδοσιακά ποτά.

Εκεί μπορείτε να δοκιμάστε το παραδοσιακό Trdelnik(έδεσμα με ζάχαρι) ή το Klobasa(λουκάνικο με σάλτσα μπάρμπεκιου).

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Μόναχο

Ακριβώς έξω από το Δημαρχείο του Μόναχο στη Γερμανία, απλώνεται αυτή η μεγάλη και φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη αγορά. Είναι μια από τις παλαιότερες Χριστουγεννιάτικες αγορές καθώς η παράδοση αυτή στην περιοχή πάει πίσω στο 14ο αιώνα. Ζωντανές παραστάσεις μουσικής, μικρά μαγαζάκια με παραδοσιακά εδέσματα και παιχνίδια, εικόνες από άλλες εποχές.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Μάντσεστερ

Απλώνεται σε διάφορε πλατείες στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας μαγικές εικόνες σε κάθε γωνιά του κέντρου του Μάντσεστερ. Όπως όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές, κανείς μπορεί να απολαύσει τα ψώνια του, δημιουργώντας ταυτόχρονα εικόνες στα παιδιά αλλά και χαρά καθώς θα συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνονται ειδικά γι΄αυτά.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη από μόνη της είναι ένας προορισμός εξαιρετικά δημοφιλής, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι τα χριστούγεννα λειτουργεί παραδοσιακή αγορά όπου μπορείς να βρεις ό,τι ζητήσεις για τις γιορτές. Μπορεί κανείς να βρει την τοπική φιγούρα του "Caganer" και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Λιουμπλιάνα

Στο κέντρο τις πόλης, ανάμεσα στις όχθες του ποταμού, η αγορά αυτή φαντάζει παραμυθένια και έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες. Τα παραδοσιακά Honey Schnapps, τα γλυκά, τα μπισκότα και πολλά φαγητά θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Στην αγορά μπορεί κανείς να αγοράσει δώρα αλλά και παλτά, κοσμήματα και άλλα τοπικά κατασκευάσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα