Φαίδωνος: Είναι σημαντικό να στραφούμε στον Πολιτισμό

Τη σημασία του πολιτισμού και την επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου και της Πάφου σε ένα από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, αναφερόμενος στην επίσημη τελετή ανακήρυξης της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

“Η Πάφος έστειλε μηνύματα με την τελετή έναρξης αλλά και καθ` όλη τη διάρκεια του 2017 με πολύ σημαντικές και πλούσιες

εκδηλώσεις ώστε η προσπάθεια να επικεντρωθεί όχι μόνο στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην προσπάθεια της δημιουργίας μιας νέας κουλτούρας της Πάφου και της Κύπρου και οι πολίτες να έρθουν πιο κοντά στον πολιτισμό αλλά και στην πολιτιστική δημιουργία,” είπε ο Δήμαρχος Πάφου με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως είναι πολύ σημαντικό σε μια κοινωνία, πέραν από την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη, να στραφεί στον πολιτισμό, σε αυτές τις σπουδαίες και βασικές αξίες οι οποίες ξεκινούν από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ως στηριγμένος πάνω στους πυλώνες του ελληνικού, του ρωμαϊκού και του χριστιανικού πνεύματος, είναι ότι πιο δυνατό έχει γεννηθεί ποτέ στην οικουμένη ολόκληρη σε θέματα αξιών, πρόσθεσε.

Είναι, συνέχισε, πολύ σημαντικό και να το δεχτούμε και να το καλλιεργήσουμε κι να το ακτινοβολήσουμε προς την ταραγμένη γειτονιά μας, δηλώνοντας παράλληλα πως αυτός θα είναι ο στόχος και για το 2017 και επόμενα χρόνια από την Πάφο, το νοτιότερο τμήμα της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα