ΦΙΦΑ: Πεντάλεπτη αποβολή και τέταρτη αλλαγή

Δύο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου βρίσκονται στα σκαριά. Σύμφωνα τη Live Sport, στη ΦΙΦΑ εξετάζουν και πάλι το ενδεχόμενο αύξησης των αλλαγών που δικαιούται να κάνει ένας προπονητής κατά μία (από τρεις να γίνουν τέσσερις), όπως και την πεντάλεπτη αποβολή ποδοσφαιριστών οι οποίοι κάνουν προκλητικά καθυστερήσεις.

Τα σενάρια για 4η αλλαγή δεν είναι κάτι νέο. Η σκέψη των ανθρώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας να επιτραπεί επιπλέον αλλαγή

στους προπονητές 4η αλλαγή σε αγώνες που οδηγούνται στην ημίωρη παράταση χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας. Υψηλά ιστάμενα στελέχη ης ΦΙΦΑ δήλωναν μάλιστα πως «η επιτροπή FIFA Task Force Football 2014, η ιατρική επιτροπή και η επιτροπή ποδοσφαίρου υποστηρίζουν την συγκεκριμένη πρόταση για να διατηρήσουν το τεχνικό επίπεδο μέχρι το 120ο λεπτό των αγώνων και παράλληλα να προστατέψουν την υγεία των παικτών». Ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν

Στην πορεία όμως ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν πέρασε από την επιτροπή κανονισμών του ποδοσφαίρου και τώρα επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Η άλλη σημαντική τροποποίηση που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση είναι η προστασία των ομάδων στη διάρκεια των καθυστερήσεων. Συγκεκριμένα όταν κάποιος παίκτης κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων δεχθεί κίτρινη κάρτα για ροκάνισμα του χρόνου, θα έχει πεντάλεπτη αποβολή, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα