Φωνάζουν οι κάτοικοι της Δρούσειας: «Μετατρέπεται σε νέα Χλώρακα»

Έντονη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους της κοινότητας Δρούσειας, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού Σύρων μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στο χωριό το τελευταίο διάστημα. 

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της κοινότητας, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι στο νηπιαγωγείο του χωριού φοιτεί μόνο ένας Ελληνοκύπριος μαθητής, ένας Βρετανός και 11 από την Συρία.     

"Δεν γίνεται να υπάρχουν στην Δρούσεια 30 οικογένειες και στις υπόλοιπες περιοχές 5 και 2. Το 80% αυτή την στιγμή είναι ξένοι, οι περισσότεροι Συριακής καταγωγής", ανέφερε

ο Αντιπρόεδρος του ΚΣ Δρούσειας

Σήμερα την κοινότητα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος παρευρέθηκε σε περιφερειακή συγκέντρωση για το θέμα του Ακάμα, όμως ενώπιον του τέθηκε και το θέμα της αυξημένης παρουσίας Σύρων μεταναστών στη Δρούσεια.    

Το μέγεθος του προβλήματος επισημαίνει και ομάδα πρωτοβουλίας γυναικών της Δρούσειας με επιστολή της προς τον κ. Νεοφύτου ημερομηνίας 11 Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί μέχρι και φόβο στους κατοίκους της κοινότητας.     

"Επικρατεί ο φόβος μεταξύ των Δρουσειωτών, που κυριολεκτικά φοβούνται να κυκλοφορήσουν μέσα στο ίδιο το χωριό τους. Εισηγούμαστε κατ' αρχάς την μετακίνηση κάποιων οικογενειών σε άλλα χωριά (όπως έγινε και στην Χλώρακα) και την επανεξέταση ΟΛΩΝ των αιτήσεων των Σύρων μεταναστών της κοινότητάς μας", σημείωσαν μεταξύ άλλων.   

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας, Στέλιος Κουππάρης, που κάποιοι γονείς έπιασαν τα παιδιά τους και τα πήραν σε άλλα σχολεία.     

Αντιδράσεις στην κοινότητα υπάρχουν επίσης με την επιθυμία των Σύρων για ανέγερση τζαμιού στη Δρούσεια λόγω του αυξημένου του αριθμού. Η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται ούτε από κυβερνητικές πηγές.    

Οι κάτοικοι στις τοποθετήσεις τους χαρακτηρίζουν την Δρούσεια ως δεύτερη Χλώρακα και ζητούν επιτακτικά από το κράτος άμεσα να επανεξετάσει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής των μεταναστών σε περισσότερες κοινότητες, αποτρέποντας το ενδεχόμενο περαιτέρω αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της μικρής κοινότητας.  

Keywords
Τυχαία Θέματα