Φώτης Φωτίου: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για λύση

Μπροστά στην προκλητικότητα της Τουρκίας, απαντούμε ότι, καμία απειλή, καμία κίνηση εντυπωσιασμού και εσωτερικής κατανάλωσης, δε θα αποδειχτεί τόσο ισχυρή, ώστε να κάμψει τις αντιστάσεις μας, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Αριστείδη Χαραλάμπους, ο κ. Φωτίου είπε αλίμονο εάν αφεθεί η πειρατεία να καταστεί μέσο επιβολής των παράνομων επιδιώξεων της Τουρκίας εις βάρος μάλιστα ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής

Ένωσης. “Δεν θα απεμπολήσουμε οποιαδήποτε δικαιώματα του λαού μας που κερδήθηκαν και επισφραγίστηκαν με το αίμα των ηρώων μας, σε διαχρονικά θυσιαστήρια. Επομένως, όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την επίλυση του Κυπριακού, γνωρίζουν προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν”, τόνισε.Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι η δική μας πλευρά έχει καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι πάντα έτοιμη να συμβάλει κατά τρόπο δημιουργικό και ουσιαστικό στην επίτευξη μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης η οποία να επανενώσει την Κύπρο και να την μετατρέψει σε τόπο ελευθερίας, ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της.Δυστυχώς, συνέχισε, η Τουρκία, από δικής της πλευράς, επιδιώκει με εκβιασμούς και πιέσεις την επιβολή νέων απαράδεκτων τετελεσμένων. “Προσπαθεί να αποτρέψει την όποια προσπάθεια ενάσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, με τις προσφιλείς πλέον μεθόδους των απειλών και της τρομοκρατίας. Διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ότι αυτό που ενδιαφέρει την Τουρκία, δεν είναι το γνώριμο ψευδές σύνθημα της δήθεν «προστασίας των τουρκοκυπρίων», αλλά η ενεργειακή της εξασφάλισης που θα της επιτρέψει να υλοποιήσει τους ηγεμονικούς στρατηγικούς της στόχους στην περιοχή”, σημείωσε.Ο κ. Φωτίου τόνισε ότι η πλευράς μας παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της και εύχεται να επικρατήσει επιτέλους και στην άλλη πλευρά η λογική της σύνεσης, του συμβιβασμού και της δημιουργίας συνθηκών ειρήνης, δημοκρατίας και ελευθερίας στην περιοχή, συνθηκών που θα διασφαλίζουν την ευημερία όλων των Κυπρίων πολιτών.“Με αυτή την προσδοκία και την πίστη συνεχίζουμε τον αγώνα μας, χωρίς ποτέ μέσα μας να σβήνει ο πόθος της επιστροφής στις πατρογονικές εστίες, χωρίς ποτέ να ξεχνούμε τα ιερά και τα όσια μας που βεβηλώθηκαν, χωρίς ποτέ να ξεχνούμε το δράμα των προσφύγων, των αιχμαλώτων, των εγκλωβισμένων και των αγνοουμένων, χωρίς ποτέ και με τίποτα να ξεχνούμε τις θυσίες των ηρώων και μαρτύρων μας”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα