«Φρούριο» το Άγιο Όρος - Επί ποδός για την επίσκεψη Πούτιν

Λίγο μετά από τις 11 το πρωί, ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και αναχώρησε για το λιμάνι της Τρυπητής, από όπου, με ειδικό ταχύπλοο, μεταφέρθηκε στο ‘Αγιο Όρος.

Η επίσκεψη του Βλαδιμήρ Πούτιν, στο Άγιο Όρος, άρχισε με δοξολογία στις Καρυές και στη συνέχεια, αναμένεται να επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, το ρωσικό μοναστήρι της περιοχής, όπου βρίσκεται ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος και θα παραστεί

μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο στην ιστορική για τη ρωσική ορθοδοξία επέτειο, με μια κοινή παρουσία στο ιστορικό ρωσικό μοναστήρι του Αθω για τις εκδηλώσεις της αγιορείτικης κοινωνίας για τη χιλιετηρίδα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η άφιξη του Πούτιν στο Άγιο όρος

Δρακόντεια, τα μέτρα ασφαλείας, κατά μήκος της διαδρομής για το Άγιο Όρος, όπου εκεί, αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δύο όμοια ταχύπλοα τον συνόδευσαν, έτσι ώστε να μην είναι κατανοητό σε ποιο από τα τρία επέβαινε, ο Ρώσος Πρόεδρος.

Έκτακτες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, ίσχυσαν και στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες, μέχρι να απομακρυνθεί η συνοδεία του Πούτιν.

Στο συγκεκριμένο Ναό βρίσκεται η εικόνα του Άξιον Εστί.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εισερχόμενος στον ιερό ναό Πρωτάρχου στις Καρυές, όπου παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία, άναψε κερί και στη συνέχεια προσκύνησε την ιερή εικόνα του Άξιον Εστί.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, έφτασε στο λιμάνι της Τρυπητής, λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα σε κάθε 100 μέτρα.

Σημειώνεται ότι, από χθες, βρίσκεται στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας Ελλάδα-Ρωσία

Κατά τη διάρκεια, των χθεσινών συνομιλιών με την πολιτική ηγεσία της χώρας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Πούτιν εξέφρασε την βούλησή του να περαιτέρω εμβάθυνση των πεδίων συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η επιλογή ανάπτυξης σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί «στρατηγική επιλογή» για την Ελλάδα.

«Η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μετά από πολλά χρόνια αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο το τελευταίο έτος και σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Η Ελλάδα έχει σταθερές συμμαχίες στη Δύση αλλά δεν φοβάται να ανοίξει τα κλαδιά της και στο Βορρά, στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη παραευξείνια γειτονιά μας, στο νότο, στη Β. Αφρική, στη Μέση και Άπω Ανατολή».

«Βόμβες» του Ρώσου Προέδρου για Τουρκία και ΝΑΤΟ

Ήξερε, εξαρχής,ο Πούτιν, ότι θα εξαπέλυε απειλές εναντίον της Τουρκίας για τα όσα δεινά δημιουργεί στη χώρα του, αλλά και κατά της Ουάσιγκτον για την Αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στη Ρουμανία που απειλεί τη Ρωσία. Από το βήμα, την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του, εκείνος έστελνε τα μηνύματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα