Φυλακτού: Το Υπ. Υγείας έπρεπε να τοποθετηθεί για τη φοιτήτρια και όχι εγώ

Σε τοποθέτηση σχετικά με το αλαλούμ που δημιουργήθηκε για την θετική στον κορωνοιό φοιτήτρια, του Πανεπιστημίου Κύπρου, προχώρησε μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, Λεωνίδας Φυλακτού.

«Το Ινστιτούτο Γενετικής  είναι το εργαστήρι αναφοράς. Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας να κάνουμε δυο επαληθεύσεις. Το πρώτο που ήταν θετικό και του δείγματος που λήφθηκε τέσσερις ημέρες μετά και στάλθηκε σε ιδιωτικό

εργαστήριο ήταν αρνητικό. Επαληθεύσαμε τα αποτελέσματα. Το πρώτο ήταν θετικό και το δεύτερο ήταν αρνητικό», εξήγησε αρχικά ο κος Φυλακτού.

Διαβάστε επίσης: ΠΚ:Αύριο τα αποτελέσματα της εξέτασης των αντισωμάτων της φοιτήτριας

Παράλληλα είπε πως, «πολύ πιθανόν να ήταν προς το τέλος της λοίμωξης να βγήκε θετική και αργότερα να αρνητικοποιήθηκε».

Ο κος Φυλακτού ανέφερε επίσης ότι «δίδονται πληροφορίες προς τα έξω και ο κόσμος μπερδεύεται. Δυστυχώς το Υπουργείο δεν έχει τοποθετηθεί. Έπρεπε αυτοί να τοποθετηθούν και όχι εγώ. Εμείς ετοιμάζουμε εκθέσεις για επαληθεύσεις που θα σταλούν στο Υπουργείο. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για ιό και όχι άσπρο ή μαύρο. Ο ιός έρχεται και μετά φεύγει. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα».

Διαβάστε επίσης: Θετική στον κορωνοϊό τελικά η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τέλος ξεκαθάρισε πως «η συνεργασία με το Υπουργείο είναι η πρέπουσα . Δεν τελείωσε ακόμα η διαδικασία. Να σας υπενθυμίσω ότι έγιναν δηλώσεις για λάθος όχι από το Υπουργείο. Έχουμε άριστη σχέση μαζί τους. Κάναμε την επαλήθευση και για τα δείγματα του καλοκαιριού».

Keywords
Τυχαία Θέματα