Φυσιολογική η ήττα απ' τη Σερβία

Η Κύπρος έχασε 2-1 στο Ούζιτσε από μία καταφανώς ανώτερη και πιο ορεξάτη ομάδα
Η εποχή δεν ήταν και η καλύτερη για φιλικό παιχνίδι. Οι διεθνείς προέρχονται από βαρυφορτωμένη χρονιά και λογικά αναμένουν πώς και πώς τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Οι Σέρβοι από την άλλη είναι και ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά είχαν και πράγματα να αποδείξουν μετά την καταστροφική τους πορεία στα προκριματικά του Γιούρο. Η ήττα, φιλική, στην πόλη Ούζιτσε με 2-1 ήταν απολύτως φυσιολογική, αλλά και δίκαιη με βάση την απόδοση των

δύο ομάδων. Το σκορ είναι μάλιστα «κολακευτικό» για εμάς, αφού στο πρώτο ημίχρονο το γήπεδο... κατηφόριζε προς την εστία του Γεωργαλλίδη. Στα 10 λεπτά χάναμε με 2-0. Στην επανάληψη η Κύπρος βελτιώθηκε, τουλάχιστον δεν επέτρεπε κινδύνους.

Υποφέραμε
Ηλιόλουστη η μέρα στο Ούζιτσε, αλλά οι διεθνείς πριν προλάβουν να ζεσταθούν αγωνιστικά δέχτηκαν γκολ, με τον Μίτροβιτς στο 2΄, και στο δεκάλεπτο είδαν το σκορ να γίνεται 2-0, με το σουτ του Τάντιτς να αλλάζει πορεία από την κόντρα στον Λαΐφη και να πηγαίνει στα δίχτυα. Κακό ξεκίνημα, εφιαλτικό για την ακρίβεια, αν λάβουμε υπόψη ότι ενδιάμεσα οι Σέρβοι άγγιξαν άλλες δύο φορές το γκολ. Γενικά ήταν παιχνίδι που θύμιζε την ιστορία της γάτας με το ποντίκι.

Η Σερβία είχε επιπλέον δοκάρι (Μίτροβιτς) και ο Γεωργαλλιδης χρειάστηκε δύο φορές να πει «όχι» σε επικίνδυνες φάσεις. Η απόφαση του διαιτητή για διάλειμμα (για να δροσιστούν οι παίκτες στο 28’) μας έδωσε ανάσα και έφερε και τύχη. Στο 30΄ κάναμε την πρώτη φάση (κεφαλιά του Χαραλάμπους με την μπάλα να ακουμπά σε αμυντικό και να φεύγει λίγο έξω) και στο 31’ μειώσαμε με αυτογκόλ του Νίκολα Μαξίμοβιτς (γύρισμα στον τερματοφύλακα που τελικά αποδείχτηκε πλασέ). Το ημίχρονο έληξε με 2-1, σκορ κολακευτικό για την Κύπρο, αν συνυπολογίσουμε πως οι Σέρβοι είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 33’, αλλά και σούπερ φάση για γκολ στο 39’.

Βελτίωση
Η επανάληψη είχε μία πινελιά πρώτου μέρους, μόνο που η υπεροχή των Σέρβων δεν μεταφράστηκε σε ευκαιρίες. Γυρόφερναν όμως την περιοχή μας, τη στιγμή που η Κύπρος δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να κτίσει παιχνίδι, έστω και μία φορά. Στο 65΄ ο Χριστάκης Χριστοφόρου έκανε τις δύο πρώτες του αλλαγές. Έβαλε δεύτερο κυνηγό (Μακρή) και φρέσκαρε τα άκρα του με τον Αλωνεύτη.

Δεν είχαμε ουσιαστική αλλαγή, αλλά την ίδια ώρα βρεθήκαμε ενώπιον του 3-1 για 1η φορά στο 2ο μέρος, όμως ο Λαμπάν πρόλαβε και απέτρεψε το γκολ. Εγγλέζου, Μ.Νικολάου και Χριστοφόρου πέρασαν στον αγώνα. Γενικά, όμως, στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας στάθηκε καλά. Θα μπορούσε μάλιστα στις καθυστερήσεις να «κλέψει» και την ισοπαλία, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα δεν έδωσε πέναλτι, όταν ο Μακρής πρόλαβε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος στην πτώση του έπεσε πάνω στον Κύπριο επιθετικό.

Κύπρος: Γιωργαλλίδης, Στυλιανού (90'+1' Χριστοφόρου), Μερκής, Λαΐφης, Χαραλάμπους, Λαμπάν, Αρτυματάς (90' Νικολάου), Κυριάκου (67' Μακρής), Χαραλαμπίδης (82' Εγγλέζου), Αλεξάνδρου (67' Αλωνεύτης), Σωτηρίου.

Σερβία: Καχριμάν, Ρουκάβινα (75' Σεντλάρ), Μλαντένοβιτς (46' Κολάροφ), Ραΐκοβιτς, Νικ. Μαξίμοβιτς, Μιλούνοβιτς, Μάτιτς (46' Γκρούτζιτς), Μίτροβιτς (46' Πάβλοβιτς), Τάντιτς (46' Λιάιτς), Κόστιτς (46' Ζίβκοβιτς), Νεμ. Μαξίμοβιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα