Γ. Γεωργούλας: Πλεονεκτούν οι fintech εν μέσω γεωπολιτικών αναταραχών

Για τα όσα διαδραματίζονται στο διεθνές σκηνικό και τις προκλήσεις που δημιουργούνται, μίλησε ο Μη Εκτελεστικός Διευθυντής της ECOMMBX.

Φιλοξενούμενος στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ήταν ο Γιάννης Γεωργούλλας, Μη Εκτελεστικός Διευθυντής της ECOMMBX, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα όσα διαδραματίζονται στο διεθνές σκηνικό, τις προκλήσεις που δημιουργούνται, το πώς αντιδρούν οι fintech αλλά και για τα.. βινύλια.

Ο ίδιος μάλιστα, αποκάλυψε πως πριν από δεκαετίες διετέλεσε και DJ, ενώ ήταν ιδιοκτήτης

και δισκογραφικής εταιρείας. Βέβαια, όπως παραδέχθηκε, στην ECOMMBX ακούν μουσική, ωστόσο, καθότι προηγμένοι τεχνολογικά, το πράττουν με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Must η ψυχική υγεία

Ευκαιρίας δοθείσης αναφέρθηκε στη σημασία που δίνουν ως εταιρεία στην ψυχική υγεία των εργαζομένων, ένα μεγάλο στοίχημα, όπως το χαρακτήρισε, για τους ίδιους, καθώς θεωρούν ότι όταν ο εργαζόμενος είναι χαρούμενος στον χώρο εργασίας του τότε αποδίδει πολύ καλύτερα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν αναπτύξει διάφορες δράσεις όπως η δημιουργία ομάδας μπάσκετ που φέρει την ονομασία ECOMMBX Spartans, ενώ για τους πιο περιπετειώδεις υπάρχει ομάδα με μηχανές, η ECOMM Riders, τα μέλη της όποιας πραγματοποιούν συχνά εκδρομές στη φύση. Κάποιες μέρες μάλιστα, μέλη του προσωπικού έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από εναλλακτικές τοποθεσίες όπως το Τρόοδος ή την παραλία.

“Αυτός είναι ένας τρόπος για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά”, σημείωσε, τονίζοντας πως τέτοιες πρακτικές συμβάλλουν στο δέσιμο της ομάδας. “Είναι μέσα στην κουλτούρα μας, πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και γι’ αυτό και οι χώροι της εταιρείας έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να νιώθουν άνετα και να έρχονται πιο κοντά ο ένας με τον άλλο”, συμπλήρωσε. Παράλληλα, εντός της εταιρείας λειτουργεί καφετέρεια και χώροι με παιχνίδια όπως μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και video games για να μπορεί, όπως εξήγησε, κάποιος να χαλαρώνει, έστω και για πέντε λεπτά και να επιστρέφει πίσω στη δουλειά του πιο ευχαριστημένος.

Συνεχής παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων - Γιατί πλεονεκτούν οι fintech

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον ως fintech εταιρεία παρακολουθούν τις τρέχουσες εξελίξεις και τις επιθέσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ χωρών όπως το Ιράν και το Ισραήλ, το τελευταίο διάστημα, οι οποίες προκαλούν ανησυχία στο οικονομικό περιβάλλον, ο κ. Γεωργούλλας απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως σε ό,τι αφορά την οικονομική πτυχή, αξιολογούνται συνεχώς, τα πιθανά προβλήματα που μπορεί η όλη κατάσταση να δημιουργήσει.

Τόνισε, ωστόσο, πως ως εταιρεία διαθέτουν business continuity plan, το οποίο είναι σε θέση να εφαρμόσουν σε περίπτωση ανάγκης, υποδεικνύοντας παράλληλα, πως οι fintech εταιρείες είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν στις δύσκολες καταστάσεις. “Δεν υπάρχουν ούτε καταστήματα, ούτε τέτοια διασπορά κόσμου ώστε να μην μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση”, επισήμανε, προσθέτοντας πως υπάρχει η ευελιξία, ανά πάσα στιγμή, εάν χρειαστεί, ο κάθε εργαζόμενος να δουλέψει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες,διευκρίνισε, αφού όσοι είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και μπορούν να διαχειριστούν γενικότερα το online banking είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε δύσκολη συνθήκη. Όπως είπε, το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και δημιουργούνται προβλήματα και κρίσεις.

Ο παραδοσιακός τραπεζικός τομέας αντιλαμβάνεται την αλλαγή

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ο χρηματοοικονομικός τομέας οδεύει προς τις fintech εταιρείες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο κ. Γεωργούλας ανέφερε πως ναι, εξηγώντας πως “μετά από κάποιο διάστημα τα μετρητά θα τα ξεχάσουμε”. Πρόσθεσε πως σήμερα εάν κάποιος επισκεφθεί ένα υποκατάστημα μίας παραδοσιακής τράπεζας θα διαπιστώσει πως ο κόσμος στα ταμεία έχει μειωθεί, όπως και τα ίδια τα υποκαταστήματα.

“Ακόμα και ο παραδοσιακός τραπεζικός τομέας έχει αντιληφθεί την αλλαγή που έρχεται και προσπαθεί να προσαρμοστεί και ο ίδιος”, δήλωσε, συμπληρώνοντας πως “απλά εμείς είμαστε ήδη έτοιμοι”. 

Keywords
Τυχαία Θέματα