Γέμισε «Κοτσιάτηδες» η Λευκωσία: Αποκαρδιωτικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα

Πεταμένες καρέκλες, καναπέδες, κούτες, σακούλες, πλαστικά και παιχνίδια, συνθέτουν ένα θλιβερό σκηνικό στη μείζονα Λευκωσία.

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια  επιδεινώνεται δραματικά, τους τελευταίους μήνες. 

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στις όχθες του ποταμού «Καλόηρου». Η εικόνα που βλέπουμε, με τους λόφους σκουπιδιών, δεν τιμά κανένα.

Θλιβερές εικόνες και σε γειτονιές διαφόρων περιοχών της μείζονος Λευκωσίας, τρανταχτή απόδειξη για την έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον, την προχειρότητα των χειρισμών από τους αρμοδίους και την έλλειψη ευαισθησίας σε ορισμένους

πολίτες.

«Προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση από τον Οκτώβρη», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Δήμοι της μείζονος Λευκωσίας, αποδίδοντας το πρόβλημα στην πρόχειρη και επιφανειακή διαχείριση από την κυβέρνηση, μετά το ορθό κλείσιμο του σκυβαλότοπου «Κοτσιάτη».

Θεωρούν πως η λειτουργία των οκτώ πράσινων σημείων, από μόνη της, δεν επιλύει το πρόβλημα. Κάποιοι δημότες, είτε επειδή κατοικούν μακριά, είτε επειδή δυσκολεύονται στη μεταφορά, προτιμούν να ρίχνουν τα απόβλητά τους στα πλησιέστερα οικόπεδα.

Το όλο πρόβλημα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση, στο υπουργείο Γεωργίας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, «πρόκειται για μια συνολική μεταρρύθμιση, που εξελίσσεται αυτή την περίοδο και είναι φυσικό να προκύπτουν προβλήματα».

Κατά την συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας και των Δημάρχων της μείζονος Λευκωσίας αποφασίσθηκαν σειρά μέτρων για την επίλυση του προβλήματος.

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε η δημιουργία, επιπλέον τριών πράσινων σημείων σε Λατσιά, Λακατάμεια και Αγλαντζιά, η έναρξη εκτεταμένης εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού, αλλά και η επιβολή τσουχτερών προστίμων στους παρανομούντες.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καδή, «θα δώσουμε νομικά εργαλεία στους Δήμους, ώστε εκεί που δεν υπάρχει η ανάλογη ευαισθητοποίηση, να υπάρχουν οι ανάλογες ποινές».

Ικανοποίηση εξέφρασαν οι Δήμαρχοι για την ανταπόκριση του υπουργού στα αιτήματά τους.

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, δήμαρχος Στροβόλου, «πιο σημαντική θεωρούμε την δημιουργία διαμετακομιστικού σταθμού, εντός της Λευκωσίας, για να μπορέσουμε να μειώσουμε αισθητά τα σκυβαλοφόρα που μεταβαίνουν στη Λάρνακα, στη μονάδα στην Κόσιη. Το κόστος μεταφοράς είναι τεράστιο».

Η μελέτη για την κατασκευή του σταθμού έχει ολοκληρωθεί και διαβιβαστεί στον υπουργό, κατέληξε ο Δήμαρχος Στροβόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα