Γενί Σαφάκ:Να ανοίξει ναυτική και αεροπορική βάση στην Κύπρο

Με δηκτικά σχόλια αναφέρεται ο τουρκικός τύπος στην τριμερή συνάντηση των ηγετών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και τη συνεργασία των τριών χωρών στο θέμα της μεταφοράς ενέργειας με αγωγό στην Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι στο Προεδρικό Μέγαρο για την 4η Τριμερή Σύνοδο ΚύπρουΕλλάδας – Ισραήλ βρέθηκαν ο Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν

Νετανιάχου κι ο Έλληνας ομόλογος του Αλέξης Τσίπρας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενεργειακή συνεργασία και στην προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Εξάλλου, αναφορά στο αιματηρό περιστατικό του περασμένου Σαββάτου στον Ύψωνα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Γεωργίου, έκανε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου.


Χουριέτ

Αποκαλύφθηκαν τα σχέδιά τους. Να ο χάρτης…

Η εφημερίδα ‘Χουριέτ’ δείχνει χάρτη από όπου θα περάσει το φυσικό αέριο από το Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας στην Ευρώπη, κάνοντας ‘by pass’ -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- την Τουρκία.

Γενί Ακίτ (ακραία εθνικιστική εφημερίδα)

‘Τρώγονται’ για τα καλά οι Έλληνες: Κίνηση που θα εξοργίσει την Τουρκία

ΝΤV

Παζάρια στην νότια Κύπρο για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο

Το τουρκικό κανάλι επικαλείται διπλωματικές πηγές που αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί μία τέτοια συμφωνία χωρίς λύση του Κυπριακού.

Γενί Σαφάκ (φιλοκυβερνητική εφημερίδα)

Πρέπει να ανοίξει ναυτική και αεροπορική βάση στην Κύπρο

Σε άρθρο της η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις Τούρκου καθηγητή πανεπιστημίου, του Εμέτε Γκιοζούγκιουζελί, ο οποίος υποστηρίζει ότι Τουρκία και ψευδοκράτος πρέπει να υπογράψουν στρατιωτική συμφωνία για άνοιγμα της τουρκικής ναυτικής βάσης στην Αμμόχωστο και της αεροπορικής βάσης στο Λευκόνοικο.

Υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο βήμα θα διασφαλίσει ένα σοβαρό στρατηγικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής χαρακτηρίζοντας προκλητικές τις δραστηριότητες της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γενί Ακίτ, Τρώγονται, Έλληνες,geni akit, trogontai, ellines