Γερμανίδα ΥΠΕΣ: Πρέπει να μειώσουμε περαιτέρω την παράνομη μετανάστευση

Με αφορμή την έναρξη των συνοριακών ελέγχων από τις γερμανικές αρχές η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών, Νάνσυ Φέζερ, απάντησε με δηλώσεις της στην κριτική που ασκείται στη Γερμανία, σημειώνοντας πως "πρέπει να μειώσουμε περαιτέρω την παράνομη μετανάστευση, να σταματήσουμε τους λαθροδιακινητές, να βάλουμε τέλος στην εγκληματικότητα, να αναγνωρίσουμε τους ισλαμιστές και να τους σταματήσουμε».

«Εδώ δεν πρόκειται για δική μας μεμονωμένη εθνική πρωτοβουλία, προκειμένου να διαλύσουμε την Ευρώπη, αλλά για μια ενέργεια σε στενό συντονισμό με τους γείτονές μας», πρόσθεσε.

Η Υπουργός υπόσχεται,

επιπλέον, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μεγάλες ουρές αναμονής στα σύνορα, λόγω των δειγματοληπτικών ελέγχων: «Δεν θα υπάρξει καμία κυκλοφοριακή συμφόρηση, μόνο έξυπνοι έλεγχοι, όπως απαιτεί η παρούσα κατάσταση. Το πώς λειτουργεί αυτό φαίνεται από τους εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους που εξελίσσονται πολύ καλά στην Πολωνία, την Τσεχία, την Αυστρία και την Ελβετία εδώ και σχεδόν έναν χρόνο».

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή Aστυνομία πρόκειται για μέτρα προσαρμοσμένα στη δεδομένη κατάσταση, που θα εφαρμόζονται με χρονική και τοπική ευελιξία, από υπαλλήλους με στολή ή πολιτικά ρούχα, σε στεριά, θάλασσα και από αέρος, καθώς επίσης και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Και μάλιστα όχι μόνο στα σύνορα, αλλά μέχρι και 30 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της χώρας.

Σε δηλώσεις του, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημείωσε πως «δεν είμαι φίλος των συνοριακών ελέγχων, επειδή προκαλούν τεράστια ταλαιπωρία στους μετακινούμενους» και χαρακτήρισε ιδιαίτερα προβληματικούς τους σταθερούς συνοριακούς ελέγχους.

Εξάλλου, ο ειδικός επί μεταναστευτικών ζητημάτων, Γκέραλντ Κνάους, ανέφερε πως δεν προσδοκάσε  αισθητή υποχώρηση του αριθμού των αιτήσεων ασύλου μέσα από αυτά τα μέτρα.

«Αυτό δείχνει η εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως της Γαλλίας και της Αυστρίας. Οι αριθμοί των αιτήσεων αναγνώρισης ασύλου δεν μειώθηκαν καθόλου», δήλωσε στο dpa, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως θεωρεί ακατάλληλους τους συνοριακούς ελέγχους ως μέτρο ενάντια στην ισλαμιστική τρομοκρατία, καθώς πολλοί δράστες ριζοσπαστικοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Κλείνει τα σύνορα της η Γερμανία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα