Γεροσκήπου: Παραδόθηκε συνδετήριος δρόμος οικιστικής-τουριστικής περιοχή

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο συνδετήριος δρόμος οικιστικής – τουριστικής περιοχής , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

Σε ανακοίνωση ο κ. Παυλίδης, ανέφερε πως το έργο της κατασκευής του συνδετήριου δρόμου οικιστικής – τουριστικής περιοχής (Λεωφ. Μάριου Τόκα) αποτελεί έργο πνοής για τον Δήμο Γεροσκήπου που αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στην αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Γεροσκήπου. Πρόσθεσε πως το κόστος του έργου ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ

(συνεισφορά κράτους 80%, συνεισφορά Δήμου Γεροσκήπου 20%).

Η πλήρης παράδοση του έργου αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την ολοκλήρωση των έργων επί των οδών Γιάννη Κοντού και Ιπποκράτους, συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση, η μικρή καθυστέρηση που  παρατηρήθηκε στην παράδοση του έργου αποδίδεται στην ΑΗΚ που χρειάσθηκε μερικές μέρες για την τοποθέτηση του οδικού φωτισμού.  Ο δρόμος, κομβικής σημασίας, ενώνει την τουριστική περιοχή του δήμου με τον κεντρικό οικισμό.

Στόχος της τοπικής αρχής είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την τόνωση της εμπορικότητας του κέντρου. Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η έναρξη των εργασιών και για την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του Δήμου που αναμένεται να δώσει ώθηση στην περιοχή μέσα από νέες χρήσεις των σημερινών  υποστατικών.

Ο δρόμος  περιλαμβάνει δύο λωρίδες με προστατευόμενες δεξιές στροφές, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο και λωρίδα πρασίνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα