Γερουσιαστής Lindsey Graham: «H Τουρκία μετατρέπεται σε 'Squad' του ΝΑΤΟ»

Ο γερουσιαστής Lindsey Graham, R-S.C., είπε ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε «Squad» του ΝΑΤΟ αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε το Ισραήλ εγκληματία πολέμου στον αγώνα του κατά των τρομοκρατών της Χαμάς.

Ο γερουσιαστής του GOP έκανε το σχόλιο το Σάββατο σε μια ανάρτηση στο X «Φαίνεται ότι η Τουρκία, ιδιαίτερα η ανώτερη ηγεσία, φτιάχνει τον εαυτό της ως «The Squad» του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Γκράχαμ. «Πολύ απογοητευτικό και αποσταθεροποιητικό».

Seems

that Turkey, particularly senior leadership, is setting itself up to be “The Squad” of NATO.

Very disappointing and destabilizing.https://t.co/rO91c9Zfyc

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) October 28, 2023

Το "The Squad" αναφέρεται στο άτυπο όνομα μιας ομάδας προοδευτικών Δημοκρατικών μελών της Βουλής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων Rashida Tlaib από το Μίσιγκαν, Ilhan Omar από τη Μινεσότα, Alexandria Ocasio-Cortez και Jamal Bowman από τη Νέα Υόρκη, Cori Bush από το Missouri και Ayanna Pressley. της Μασαχουσέτης.

Μερικά από αυτά τα μέλη της «Squad» επικρίνουν ανοιχτά την κυβέρνηση του Ισραήλ από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στο εβραϊκό κράτος στις 7 Οκτωβρίου.

«Όσο η χώρα μας παρέχει δισεκατομμύρια σε άνευ όρων χρηματοδότηση για να στηρίξει την κυβέρνηση του απαρτχάιντ, αυτός ο σπαραχτικός κύκλος βίας θα συνεχιστεί», είπε ο Tlaib σε δήλωση την επόμενη μέρα της επίθεσης της Χαμάς.

Ο Tlaib συνεχίζει επίσης να αμφιβάλλει για τα ευρήματα των ισραηλινών και των αμερικανικών κυβερνήσεων ότι μια αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Γάζα ήταν το αποτέλεσμα μιας κακής εκτόξευσης ρουκετών από τη Γάζα από τη σύμμαχο της Χαμάς Ισλαμική Τζιχάντ που στόχευε το Ισραήλ.

Η ανάρτηση του Γκράχαμ συνδέεται με μια αναφορά του Fox News Digital σχετικά με τα πρόσφατα σχόλια του Ερντογάν που καταδίκασε το Ισραήλ ως εγκληματία πολέμου για τα αντίποινα του εναντίον της Χαμάς.

«Το Ισραήλ διαπράττει ανοιχτά εγκλήματα πολέμου εδώ και 22 ημέρες, αλλά οι δυτικοί ηγέτες δεν μπορούν καν να καλέσουν το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός, πόσο μάλλον να αντιδράσουν σε αυτό», είπε ο Ερντογάν σε πλήθος στην Κωνσταντινούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα