Για νέο συνεταιρισμό μιλούν τα κατεχόμενα

Για νέο συνεταιρισμό, που δεν θα είναι συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της “προεδρίας”, Οσμάν Ερτούγ, υποστηρίζοντας ότι αυτό προβλέπουν οι παράμετροι του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ερτούγ σχολιάζοντας δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, τις χαρακτήρισε έκπληξη και παραδειγματικές. “Σίγουρα πρώτη φορά η πλευρά που εγκατάλειψε το τραπέζι κατηγορεί την πλευρά που βρίσκεται στο τραπέζι για αδιαλλαξία και παρά

το ότι είναι η πλευρά που θέτει προϋποθέσεις εμποδίζοντας την συνέχιση των διαπραγματεύσεων, μιλά για λύση το συντομότερο δυνατό”.Ο κ. Χριστοδουλίδης, συνέχισε, δεν έμεινε μέχρι εδώ αλλά επανέλαβε τον ισχυρισμό – κατά την έκφρασή του – ότι μια πιθανή λύση στην Κύπρο θα είναι προς την κατεύθυνση της εξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. “Όμως είτε με βάση τη λογική και το μυαλό, είτε με βάση τις παραμέτρους των ΗΕ μέχρι σήμερα, προβλέπεται ότι μια πιθανή συμφωνία θα είναι ένα νέος συνεταιρισμός. Αυτός ο νέος συνεταιρισμός δεν θα είναι η συνέχιση της δήθεν Κυπριακής Δημοκρατίας”, υποστήριξε.Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ξεκαθαρίσει τη στάση του και δεν θα κρυφτεί πίσω από το Εθνικό Συμβούλιο που είναι γνωστό – όπως είπε – ότι είναι εναντίον της λύσης και εγκαταλείποντας τις προϋποθέσεις θα επιδείξει την αναμενόμενη ηγετική ικανότητα και πολιτική βούληση και θα επιστρέψει στο τραπέζι χωρίς όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα