Γιόχανσον: «Περίεργος τρόπος» τα κανόνια ήχου για να προστατεύει κανείς σύνορα

Τα κανόνια ήχου είναι "ένας περίεργος τρόπος" να προστατεύει κανείς τα σύνορά του, δήλωσε την Τετάρτη η Επίτροπος αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, Ύλβα Γιόχανσον, μετά το πέρας της συνάντησης με τον αρμόδιο για το μεταναστευτικό Έλληνα Υπουργό, Νότη Μηταράκη.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να απαντήσει σε συγκεκριμένο ερώτημα, η Επίτροπος αφού σημείωσε ότι το ζήτημα δεν συζητήθηκε σήμερα, τόνισε ότι  "κατά την γνώμη μου, αυτός είναι ένας περίεργος

τρόπος για  να προστατεύετε τα σύνορά σας". Όπως είπε, "η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία μόνο με τρόπο που δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο". Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός υπεραμύνθηκε της χρήσης των εν λόγω συσκευών, καταγράφοντας το θετικό υπηρεσιακό ιστορικό προστασίας της ανθρώπινης ζωής από την ελληνική αστυνομία.

Στο επίκεντρο, ωστόσο, της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία των εγκαταστάσεων φιλοξενίας μεταναστών για τον επόμενο χειμώνα.

Η Επίτροπος έκανε λόγο για "ειλικρινή συζήτηση" και κατέγραψε βελτίωση της κατάστασης από την εποχή της ανάληψης των καθηκόντων της, καθώς από 42.000 μετανάστες στα ελληνικά νησιά σήμερα βρίσκονται κάτω από 10.000.

"Και εργαζόμαστε πολύ μαζί για να έχουμε καλές συνθήκες υποδοχής, και αυτή ήταν μια από τις πτυχές των ζητημάτων για τα οποία συζητήσαμε σήμερα, πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι τα 10.000 άτομα που βρίσκονται επί του παρόντος στα ελληνικά νησιά δεν θα έχουν ξανά ένα δύσκολο χειμώνα" είπε.

Επιπλέον, η Επίτροπος έθεσε στον Υπουργό και την ανάγκη δημιουργίας ενός ανεξάρτητου μηχανισμού για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση της φερόμενης παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων στα ελληνικά σύνορα.

"Νομίζω ότι ήταν μεγάλη χαρά να σας ξαναδούμε σήμερα σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον σε σχέση με την πρώτη μας συνάντηση τον Ιανουάριο του 2020, η Ελλάδα μπόρεσε να μετριάσει τον αντίκτυπο της μεταναστευτικής κρίσης τους τελευταίους μήνες, μειώνοντας κύριες ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, ταυτόχρονα, παρέχοντας βελτιωμένη ικανότητα υποδοχής και πολύ καλύτερο πρόγραμμα ένταξης, σε σχέση με αυτό που είχαμε πριν από πολλά χρόνια" είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα