Γιώργος Δώνης: "Σπουδαίο, ιστορικό αποτέλεσμα"

Πανευτυχής για το βαθμό της ισοπαλίας μέσα στη Γερμανία εμφανίστηκε στο συνδρομητικό κανάλι ο Γιώργος Δώνης. Ο Ελλαδίτης τεχνικός μίλησε για το τακτικό κομμάτι, για την έκπληξη των δυο βαθμών στον όμιλο και για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

«Είναι ένα σπουδαίο, ιστορικό αποτέλεσμα. Όταν δεν χάνεις δυο παιχνίδια με την Ντόρτμουν δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις. Όσο αφορά το τακτικό κομμάτι, το αρχικό μου πλάνο ήταν να τρέξουμε λιγότερα μέτρα και να έχουμε καλή λειτουργία με τους πέντε πίσω. Δεν λειτουργήσαμε σωστά γιατί ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε

έτσι σε οργανωμένη άμυνα. Δυσκολευόμασταν με συνέπεια η Ντόρτμουντ να έχει την κυριαρχία. Από το 35' το γυρίσαμε στο κλασικό 4-4-2 που μας βοηθάει πάντα αμυντικά. Είχαμε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βοήθησε ότι στην πρώτη ευκαιρία μας σκοράραμε. Απ' εκεί και πέρα ναι μεν η Ντορτμουντ είχε τον έλεγχο αλλά ήταν ένα καλύτερο παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο. Ήμασταν πιο ενεργητικοί. Δαυίδ εναντίον Γολιάθ αλλά στο ποδόσφαιρο πάντα χρειάζεται και τύχη. Την είχαμε και είχαμε και καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο.

Νομίζω οι ποδοσφαιριστές μας είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν σκληρά και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε τέτοιους αγώνες θέλεις ο τερματοφύλακας να είναι έμπειρος και ο Πέρεθ έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Για τις δυο ισοπαλίες με την Ντόρτμουντ
Αν μας έλεγαν ότι θα είχαμε δυο ισοπαλίες ανεξαρτήτως αντιπάλου θα γελούσαμε. Είναι μεγαθήρια. Πέσαμε στο δυσκολότερο όμιλο. Είναι σημαντικό να έχεις ελπίδα και θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος.

Για τη συνέχεια
Να δείξουμε τις ικανότητες μας και στο πρωτάθλημα. Είναι διαφορετικός ο τρόπος παιχνιδιού. Στην Κύπρο είμαστε φαβορί και πρέπει να επιτεθείς. Από την Κυριακή θα παρουσιαστούμε πολύ καλοί και δυνατοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα